1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İncesu RES kapasite artışında yenileme

İncesu RES kapasite artışında yenileme

Enerji Günlüğü - Tamyeli Enerji, Afyonkarahisar'da bulunan 13.2 MW'lık İncesu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini arttırma projesinde değişiklik yapacak.Yukarıdaki...

İncesu RES kapasite artışında yenileme

Enerji Günlüğü - Tamyeli Enerji, Afyonkarahisar'da bulunan 13.2 MW'lık İncesu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini arttırma projesinde değişiklik yapacak.

Yukarıdaki bilgiler ışığında Tamyeli Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından, Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, sınırları içerisinde Üçkuyu Tepe, Uzunçukur Tepe, Taşlık Tepe, Döngel Tepe ve Karlık Kayası Tepe mevkiilerinde, 13.2 MW kurulu güç ile işletilmekte olan İncesu Rüzgâr Enerji Santrali’nde daha önce planlanan ve santralde hâlihazırda kurulu bulunan 4 adet rüzgâr türbininin sayısının 11 adete ve santralin nihai kurulu gücünün de 13.2 MW’dan 27,2 MW çıkarılması projesi yenilenerek türbin sayısı 11 adetten 12 adete çıkarılması ve mekanik gücün 29,2 MW olarak revize edilmesi planlanlanıyor.

Proje kapsamında, Afyonkarahisar ili, Dinar İlçesi sınırları dâhilinde 102.781,97 m2 alan içerisinde kurulu olan 4 adet Vestas marka V112 model 3,3 MW gücünde rüzgâr türbininden oluşan ve toplamda 13,2 MW güç kapasiteli İncesu Rüzgâr Enerji Santrali’ne aynı alan sınırları dâhilinde Vestas marka V100 model 2 MW gücünde önceki kapesite artırımı ile 7 adet türbin iş bu kapasite artırımı ile 1 adet olmak üzere toplam 8 adet türbin ilave edilecek olup; ilave 16 MWm güç ile birlikte Rüzgâr Enerji Santrali’nin toplam kurulu gücünün 29,2 MWm / 27,2 MWe olması planlanıyor.

Yapımı planlanan kapasite artırımında elektirik gücü sabit kalacak olup, mekanik güç artışı 29,2 MW güce çıkarılacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Afyonkarahisar Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

İNCESU RES KAPASİTE ARTTIRACAK

Önceki ve Sonraki Haberler