1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İncesu RES kapasite arttıracak

İncesu RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Tamyeli Enerji, Afyonkarahisar'da bulunan 10 MW'lık İncesu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini arttıracak.Tamyeli Enerji Yatırım Üretim...

İncesu RES kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Tamyeli Enerji, Afyonkarahisar'da bulunan 10 MW'lık İncesu Rüzgar Enerji Santrali'nin kapasitesini arttıracak.

Tamyeli Enerji Yatırım Üretim A.Ş., Afyonkarahisar İli, Dinar İlçesi, sınırları içerisinde Üçkuyu Tepe, Uzunçukur Tepe, Taşlık Tepe, Döngel Tepe ve Karlık Kayası Tepe mevkiilerinde, işletilmekte olan İncesu Rüzgâr Enerji Santralinin kapasitesini 10 MW’dan 27,2 MW'a çıkarmayı planlıyor.

14,5 Milyon ABD Doları bedel öngörülen proje ile kapsamında, 102.781,97 m2 alan içerisinde kurulu olan 4 adet Vestas marka V112 model 3,3 MW gücünde rüzgâr türbininden oluşan ve toplamda 10 MW güç kapasiteli İncesu Rüzgâr Enerji Santrali’ne aynı alan sınırları dâhilinde Vestas marka V100 model 2 MW gücünde 7 adet türbin ilave edilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Afyonkarahisar Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler