1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İnci Grup Bilecik demir çelik tesisinde kapasite arttıracak

İnci Grup Bilecik demir çelik tesisinde kapasite arttıracak

İncisu Demir Çelik Enerji, Bilecik’teki tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak için 4 MW gücünde dizel veya fuel-oil yakıt motorlu jeneratörü devreye alacak.

İnci Grup Bilecik demir çelik tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - İncisu Demir Çelik Enerji, Bilecik’teki tesisinde üretim kapasitesini arttıracak. Şirket ayrıca tesise 4 MW gücünde dizel veya fuel-oil yakıt motorlu jeneratörü de ekleyecek.

İnci Grup şirketlerinden İncisu Demir Çelik Enerji İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Bilecik ili, Merkez İlçesi, Bilecik II. OSB sınırları içinde işletilen tesisinde, değişen ekonomik şartlar ve demir-çelik taleplerine olan artış sebebiyle kapasite artışına gidilmesi planlanıyor. Proje ile mevcut faaliyete 194.400 ton/yıl kapasiteli döküm işlemi ilave edilecek. Tek vardiya olarak çalışması planlanan tesiste vardiya sayısı artırılacak ve ilave yeni makine ekipmanlar ile mevcut faaliyetin kapasitesi arttırılacak.

Ayrıca, tesiste yer alan 25 ton/saatlik TAV fırınında, tesise kabul edilecek olan atıklar doğalgaz ile beraber yakılacak. Yeni eklenecek olan 1 adet 4.000 KW (4MW) gücünde dizel veya fuel-oil yakıt motorlu jeneratörde de uygun atıklar yakılarak tesisin elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanacak. Fazla üretilen elektrik enerjisi trafoya verilerek satılacak. Tav fırınında ek yakıt olarak atık yağ ve atık sıvı yakıt yakılacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler