1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İnci GS Yuasa’dan yeni akü fabrikası

İnci GS Yuasa’dan yeni akü fabrikası

Enerji Günlüğü - İnci Holding, global akü devi Japon GS Yuasa ile birlikte 2020’ye kadar 250 milyon TL’lik yatırım yapacak. İnci Holding ve GS...

İnci GS Yuasa’dan yeni akü fabrikası

Enerji Günlüğü - İnci Holding, global akü devi Japon GS Yuasa ile birlikte 2020’ye kadar 250 milyon TL’lik yatırım yapacak. 

İnci Holding ve GS Yuasa iştiraki İnci GS Yuasa, Türk ve Japon ortaklarının katıldığı törenle Manisa’da yeni akü fabrikasının temelini attı. Yeni fabrika 18 bin metrekarelik alana 120 milyon TL’lik yatırımla kurulacak. Yeni yatırımla birlikte İnci GS Yuasa’nın toplam üretim alanı, 60 bin metrekareye ulaşacak. GS Yuasa böylece toplam akü üretim kapasitesini 5 milyon adetten 7 milyona yükseltecek. 

Yeni fabrikayla birlikte İnci GS Yuasa istihdamı da yüzde 25 artacak. Ortaklığının ilk üç yılında 200 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirecek olan İnci GS Yuasa, 2020’ye kadar 250 milyon TL’lik yatırıma ulaşmayı hedefliyor. Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde temeli atılan yeni akü fabrikasının Ekim 2018’de üretime başlaması planlanıyor. 

Temel atma töreninde konuşan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “Aküde dünya markası olan GS Yuasa ile yeni akü fabrikamızın temelini atıyoruz. Manisa’daki fabrikadan dünyanın en az 80 ülkesine Türk malı ürünler ihraç edilecek. Ege’mize kazandıracağımız bu yatırım, bu topraklara sevdamızın, şirket kültürümüz olan Türkiye için üretme kararlılığımızın ve gelecek hedeflerimizin somut ifadesidir” dedi.

FURUKAWA: GS YUASA BÖLGEDE BÜYÜK GÜÇ OLACAK

GS Yuasa Başkan Yardımcısı Akio Furukawa da Türkiye’deki yeni yatırımın kendileri için önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtti. Furukawa “Bu yeni yatırım GS Yuasa’yı bölgede büyük bir güç yapacak. Planlarımızı bu gelecek vizyonuyla yaptık. Bu yolculukta inovatif özellikleriyle ürünümüze ve İnci GS Yuasa çalışanlarına güvenimiz tam” diye konuştu. 

HASHIMOTO: PERGELİMİZİN SABİT AYAĞI TR

İnci GS Yuasa Direktör Vekili Yuji Hashimoto ise Türkiye’yi bölgesinde yükselen bir yıldız olarak gördükleni belirtti. Hashimoto şunları söyledi: 

“Yeni fabrikamız aslında bu yükselişe olan güvenimizi temsil ediyor. Pergelimizin sabit ayağını Türkiye’ye koyarak uzanabildiğimiz her ülke için merkez olma hedefimiz bulunuyor. Gelişmiş teknoloji ürünü aküler üreterek hem yerel hem de ihracat ağımızı genişletmeyi planlıyoruz. Yeni fabrikanın daha parlak bir geleceğe giden yolda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz.”

ELBİRLİK: SEKTÖRE DAMGA VURACAĞIZ

İnci GS Yuasa İcra Kurulu Direktörü Cihan Elbirlik de iki yıl önce ortaklık anlaşmasına imza atarken ‘beş yılda 250 milyon TL’lik yatırım’ hedefiyle yola çıktıklarını hatırlattı. Bugüne kadarki yatırımlar ve yeni fabrika projesiyle 200 milyon TL’lik yatırıma ulaşacaklarını anlatan Elbirlik, “Kararlılıkla hedefe yürüyen işbirliğimizi önemsiyoruz ve bu yatırımı güçlü ortaklığımızın teyidi olarak görüyoruz. Söz verdiğimiz gibi, Türkiye ve Avrupa’da sektöre damgasını vuran bir oyuncu olacağız. Buna yürekten inanarak bizimle birlikte yol alan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler