1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiliz maden devi 4.5 milyar euroluk kesintiye gidiyor

İngiliz maden devi 4.5 milyar euroluk kesintiye gidiyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın ikinci en büyük maden şirketi Rio Tinto yeniden yapılandırma planı kapsamında önümüzdeki 2 yıl içinde 5,4 milyar Euro’luk...

İngiliz maden devi 4.5 milyar euroluk kesintiye gidiyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın ikinci en büyük maden şirketi Rio Tinto yeniden yapılandırma planı kapsamında önümüzdeki 2 yıl içinde 5,4 milyar Euro’luk kesintiye gidecek. İngiltere kökenli şirket, operasyon maliyetlerini 2014 yılına dek 3,85 milyar Euro, araştırma alanındaki harcamalarını ise 1,5 milyar Euro azaltacak. Yeniden yapılandırma kapsamında işten çıkarmaların olacağını doğrulayan Rio Tinto, kaç kişinin işsiz kalacağını kamuoyu ile paylaşmadı.
Küresel talepte azalma, üretim maliyetlerinin artması ve fiyatlardaki düşüş şirketin küçülmeye gitmesinde etkili oldu. Şirketin kesintiden etkilenmeyecek tek birimi kâr marjı yüksek demir cevheri üreten bölümü olacak. Rio Tinto, gelecek yıl demir cevheri üretimini 290 milyon, 2015’e kadar da 360 milyon tona çıkarmayı hedefliyor.
Şirketin bir diğer umudu da Çin. Çin’in hammadde talebi son yıllarda hızlı bir şekilde arttı. Son ekonomik veriler Çin’de bu alanda üretimin azaldığını gösteriyor. Ancak Avrupa ve Amerikan pazarına göre Çin pazarı hızını düşürse de büyümeye devam ediyor. Rio Tinto, Çin ekonomisinin gelcek yıl yüzde 8 büyüyeceği tahmininde bulunuyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler