1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. İngiliz MG, Batı Avrupa elektrikli otomobil pazarında ilk 5’te

İngiliz MG, Batı Avrupa elektrikli otomobil pazarında ilk 5’te

Türkiye’de satışa sunulan MG4, henüz ilk ayında gerçekleştirdiği satış performansıyla Türkiye’de en çok satılan 3’üncü elektrikli otomobil oldu.

İngiliz MG, Batı Avrupa elektrikli otomobil pazarında ilk 5’te

Enerji Günlüğü - Yılın ilk dört aylık döneminde Batı Avrupa’da 26 bin 400 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştiren MG, yüzde 4,9’luk pazar payı ile ilk 5 marka arasında yerini aldı. 

İngiltere merkezli otomobil markası MG (Morris Garages), 2023 yılının ilk çeyreğinde ev sahibi olduğu İngiltere’de en çok satılan elektrikli otomobil markaları arasında 2’nci sıraya yükselirken yılın ilk dört ayında Batı Avrupa elektrikli otomobil pazarında elde ettiği yüksek pazar payı ile en çok satan 5’inci marka oldu.  

Yayınlanan rapora göre, elektrikli MG modelleri, yalnızca 4 ay içinde Batı Avrupa ülkelerinde 26 bin 400 adetlik satışa ulaşırken, marka elektrikli otomobil pazarında yüzde 4,9 pay elde etti. 2007 yılından bu yana SAIC bünyesine dahil olan markanın bu başarısında, kısa bir süre önce pazara sunulan MG4 modeli önemli bir rol oynadı. 

TÜRKİYE’DE EN ÇOK SATILAN 3. ELEKTRİKLİ MODEL MG4 OLDU

Türkiye’de Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen markanın yüzde 100 elektrikli yeni modeli MG4 Electric, Türkiye pazarındaki ilk ayını tamamladı ve Türkiye’de en çok satılan 3’üncü elektrikli otomobil oldu. MG4, Euro NCAP 5 yıldızlı güvenliği, üstün sürüş özellikleri, aerodinamik dizaynı, yüksek performansı ve geniş iç mekanı ile tüm kullanıcıların beğenisini kazandı.

MG4 İKİ VERSİYONU İLE SATIŞTA

İki versiyon ile satışa sunulan elektrikli modelin 51 kWsa bataryaya sahip Comfort versiyonu 492 km şehir içi menzil sunarken 64 kWsa batarya ile sunulan 204 PS gücünde bir elektrikli motor ile donatılan Luxury versiyonunda şehir içi menzil 577 km’ye ulaşıyor. Arkadan itişli modelin yenilikçi platformu tamamen elektrikli bir mimari ile tasarlandı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler