1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiliz şirketten Fas açıklarında doğal gaz keşfi!

İngiliz şirketten Fas açıklarında doğal gaz keşfi!

İngiliz Chariot şirketi Fas sularında doğal gaz rezervi keşfetti. Keşfedilen gaz miktarının 1 trilyon metreküpü bulması tahmin ediliyor.

İngiliz şirketten Fas açıklarında doğal gaz keşfi!

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli Chariot Ltd., Fas’ın Kuzey sahili açıklarında yaklaşık 1 trilyon metreküp doğal gaz rezervi keşfetti.

İngiltere merkezli enerji şirketi Chariot Ltd, Fas’ın Kuzey’indeki Larache kıyı şeridinde açtığı Anchois-2 kuyusunda yaklaşık 1 trilyon metreküp doğal gaz rezervi keşfedildiğini açıkladı.

Açıklamada, Atlantik Okyanusu’nda El-Araiş kenti açıklarında yürütülen sondaj çalışmalarında 2 bin 512 metre derinliğe kadar inildiği ve keşfedilen rezervin beklentilerin çok üstünde olduğu vurgulandı.

ONHYM’den yapılan açıklamada da El-Araiş açıklarındaki sondaj çalışmalarında elde edilen sonuçların sevindirici olduğu belirtilerek, “Chariot şirketi yüksek kaliteli doğal gaz rezervi buldu.” ifadelerine yer verildi.

Sahada çalışmaları kapsayan Lixus lisansı ile Chariot Limited, Anchois-1 ve Anchois-2 denizüstü (offshore) kuyularındaki sondaj operasyonlarında %75 hisseye sahipken, kalan %25 hisse Fas Ulusal Hidrokarbonlar ve Madencilik Ofisi’ne (ONHYM) ait.

Önceki ve Sonraki Haberler