1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere EV inovasyon yarışı başlattı

İngiltere EV inovasyon yarışı başlattı

İngiltere hükümeti, ulaşım sistemini karbonsuzlaştırma hedefi kapsamında 20 milyon sterlin değerinde bir elektrikli araç (EV) inovasyon yarışması başlattı. 

İngiltere EV inovasyon yarışı başlattı

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti, ulaşım sistemini karbonsuzlaştırma hedefi kapsamında 20 milyon sterlin değerinde bir elektrikli araç (EV) inovasyon yarışması başlattı. 

İngiltere hükümeti, 2035 yılına kadar tüm yeni otomobil ve kamyonetlerde sıfır emisyona geçişe yardımcı olmak için yenilikçi elektrikli araç projeleri için 20 milyon sterlin değerinde bir yarışma başlattı. Yarış, sıfır emisyonlu ambulansları, şarj teknolojisini veya EV batarya geri dönüşümünü de içerebilecek. 

Hükümete göre, bu yatırım on yıl içinde yaklaşık 6.000 kalifiye iş yaratarak daha çevreci yeniden inşaya yardımcı olacak.

HÜKÜMET SIFIR EMİSYON TAAHHÜDÜNÜ PEKİŞTİRDİ

Hükümet ayrıca bugün benzinli ve dizel otomobillerin ve kamyonetlerin satışına son verilmesi konusundaki istişareye yanıtını yayınladı. Yanıtta fosil yakıtlı yeni araçları 2030'a kadar aşamalı olarak kaldırma ve tüm yeni otomobiller ve kamyonetler için 2035'e kadar sıfır emisyon taahhüdünü pekiştirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler