1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere Hinkley Point nükleerin inşasını erteledi

İngiltere Hinkley Point nükleerin inşasını erteledi

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, 3300 MW'lık Hinkley Point Nükleer Santrali'nin yapımı kararını Eylül ayına kadar erteledi. İngiltere'de...

İngiltere Hinkley Point nükleerin inşasını erteledi

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin yeni Başbakanı Theresa May, 3300 MW'lık Hinkley Point Nükleer Santrali'nin yapımı kararını Eylül ayına kadar erteledi. 

İngiltere'de yapımı uzun süredir ertelenen ve ülkenin ilk nükleer santrali olacak olan Hinkley Point Nükleer Santrali'nin kurulması bir kez daha ertelendi. İngiltere hükümeti Somerset’te 20 yıl sonra inşa edilecek 18 milyar sterlinlik (yaklaşık 23,5 milyar dolar) Hinkley Point nükleer enerji santrali ile ilgili anlaşmayı imzalamayı Eylül ayına bıraktı. Anlaşmanın 29 Temmuz'da imzalanması kararlaştırılmıştı. 

Erteleme gerekçesi güvenlik olarak belirtilerek, projenin dikkatlice inceleneceği ifade edildi. 

Santral, Çin hükümetine ait nükleer enerji şirketi CGN (China General Nuclear Power Group) ve Fransız enerji şirketi EDF tarafından inşa edilecek. EDF'nin Yönetim Kurulu toplanarak, tartışmalı ve uzun süredir ertelenmekte olan 18 milyar Sterlin değerindeki Hinkley Point Nükleer Santrali'nin inşaa çalışmalarının başlaması yönünde kara almıştı.

EDF'DEN İNGİLTERE HİNKLEY POİNT NÜKLEERE ONAY    

Önceki ve Sonraki Haberler