1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İngiltere kömür ocağını çevre gerekçesiyle kapattı

İngiltere kömür ocağını çevre gerekçesiyle kapattı

Birleşik Krallık Hükümeti, Kuzeydoğu İngiltere’de işletilmekte olan kömür ocağının çalışmalarını sürdürmesine, çevre açısından kabul edilebilir olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. 

İngiltere kömür ocağını çevre gerekçesiyle kapattı

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık Hükümeti, Kuzeydoğu İngiltere’de işletilmekte olan kömür ocağının çalışmalarını sürdürmesine, çevre açısından kabul edilebilir olmadığı gerekçesiyle izin vermedi. 

Birleşik Krallık Hükümeti, İngiltere’nin Kuzeydoğu’sunda bulunan Highthorn şehrinde işletilmekte olan bir açık kömür madeninin devam etmesine izin vermeyi reddetti. İngiltere Konut, Topluluklar ve Yerel Yönetim Bakanı Robert Jenrick, açılmak istenen açık ocak kömür ocağının çevre açısından kabul edilebilir olmadığını söyledi. Hükümet yayınladığı son belgede kömür ocağının işletilmesinin herhangi bir yerel, ulusal veya topluluk faydası sağlamasının muhtemel olmadığını kaydetti.

2016 yılında Northumberland Şehir Konseyi, The Banks Group şirketine yılda 3 milyon ton kömür üretimi için ocağa izin vermişti. Banks Group’un Madencilik yöneticisi Gavin Styles, hükümetin kararının son derece kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler