1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere, Lübnan`da petrol ve gaz arayacak

İngiltere, Lübnan`da petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere Dışişleri Bakanı, Lübnan'da petrol ve doğal gaz araştırmalarına katılacaklarını açıkladı. İngiltere Dışişleri...

İngiltere, Lübnan`da petrol ve gaz arayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere Dışişleri Bakanı, Lübnan'da petrol ve doğal gaz araştırmalarına katılacaklarını açıkladı. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Lübnan'da, önemli bir antlaşmaya imza attı. Hague ve Lübnan Enerji ve Su Bakanı Cibran Basil arasında Lübnan'da petrol ve gaz keşfi için sismik araştırmaların başlaması konuları görüşüldü. Toplantının ardından açıklama yapan iki bakan, Lübnan'da petrol ve gaz keşfi için ortaklaşa sismik araştırma faaliyetlerini başlatacaklarını söyledi. Bakan Basil, İngiliz "Spectrum"şirketi ile Lübnan'da petrol ve gaz aramaları için ortaklaşa sismik araştırmalarda bulunacaklarını ve bu anlaşmadan dolayı memnun olduklarını ifade etti.

LÜBNAN ASKERLERİNİ EĞİTECEKLER

Hague, Lübnan ordusunun bölgedeki istikrarı korumada hassas bir konuma sahip olduğunun belirterek, "Bu hassasiyete binaen, askeri eğitim ve ortak etkinlikleri artıracağız ve önümüzdeki sene 2 bin Lübnan askerini eğiteceğiz" dedi.

BULGARİSTAN SALDIRISI

Hague, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile de bir araya geldi. Lübnan iç siyaset meselelerinin tartışıldığı görüşmede, Ortadoğu barışına yönelik çabaların artırılması görüşü ağır basarken, Hague, İngiltere'nin Bulgaristan'da meydana gelen İsrailli turistlere yönelik saldırıyla ilgili soruşturmalarda işbirliği için hazır olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler