1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İngiltere nükleer yakıt üretimini arttıracak

İngiltere nükleer yakıt üretimini arttıracak

İngiltere hükümeti nükleer yakıt üretimini arttırmak için 75 milyon sterlin destek sunuyor. Destek kapsamında başvurular 20 Şubat'a kadar yapılabilecek.

İngiltere nükleer yakıt üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere, yurt içinde nükleer yakıt üretiminin artırılmasına ve Rusya'ya bağımlılığın sona erdirilmesine yardım için oluşturulan 75 milyon GBP büyüklüğündeki destekleme fonunu yeni başvurulara açtı.

Nükleer yakıt olan uranyumu dönüştürmeye çalışan İngiltere hükümeti, 75 milyon sterlin (GBP) büyüklüğündeki Nükleer Yakıt Yatırım Paketi kapsamındaki desteklerine devam ediyor. Paket kapsamında şu ana kadar 13 milyon sterlin destek sunan İngiltere hükümeti, yurt içinde nükleer yakıt üretiminin artırılmasına ve Rusya'ya bağımlılığın sona erdirilmesine yardım için oluşturulan 75 milyon GBP büyüklüğündeki destekleme fonunu başvurulara açtığını duyurdu.  

Yapılan açıklamaya göre, Temmuz ayında oluşturulan fon başvuruları 20 Şubat'a kadar kabul edecek.  Fondan bugüne kadar 13 milyon GBP destekleme verildi. Bu destekten Springfields Nükleer Yakıt Üretim Tesisi yararlandı. 

Uranyum dönüşümü, nükleer yakıt çevriminde önemli bir aşamadır. Destek ile Rusya’nın bu alandaki tekelini kırmayı amaçlayan İngiltere, enerji güvenliğini güçlendirmenin yanı sıra yeni ihracat fırsatları da yakalamayı amaçlıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler