1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere on yılda tüm evlere rüzgarla elektrik sağlamayı hedefliyor

İngiltere on yılda tüm evlere rüzgarla elektrik sağlamayı hedefliyor

İngiltere, önümüzdeki on yıl içinde tüm evlerin elektrik ihtiyacını denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinden karşılamayı hedefliyor.

İngiltere on yılda tüm evlere rüzgarla elektrik sağlamayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - İngiltere, önümüzdeki on yıl içinde tüm evlerin elektrik ihtiyacını denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinden karşılamayı hedefliyor.

İngiltere'yi düşük maliyetli temiz enerji alanında dünya lideri yapma sözü veren İngiltere Başbakanı Johnson, 2030 yılına kadar ülkede tüm konutların denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinden üretilen elektriği kullanmasını amaçlayan bir plan açıkladı.

Johnson, 2030 yılı için offshore rüzgar enerjisi kapasite hedefini 40 GW seviyesine yükseltti. Önceki hedef 30 GW olarak belirlenmişti. 

Johnson yaptığı açıklamada, "Denizlerimiz evlerimimizi ve kentlerimizi düşük maliyetli yeşil enerji ile aydınlatma potansiyeline sahip ve biz de bu yolda ilerliyoruz. Hedefimizi 30 gigawatt'tan 40 gigawatt'a yükseltmekle 10 yıl içinde denizüstü (offshore) rüzgarının ülkedeki her eve elektrik sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu. 

Başbakan Johnson ayrıca, Ülke'nin yenilenebilir enerji kapasitesinin ikiye katlanmasını destekleyeceğini de ifade ederek, hükümetin temiz enerji geleceğine yatırım yaparak milyonlarca olmasa bile binlerce kişiye istihdam sağlayacağını kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler