1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere, Peru'dan LNG alacak

İngiltere, Peru'dan LNG alacak

Enerji Günlüğü - İngiltere, Güney Amerika ülkesi Peru'dan ilk LNG ithalatına başladı.Güney Amerika'nın Amerikan LNG piyasasına ciddi bir rakip  olarak...

İngiltere, Peru'dan LNG alacak

Enerji Günlüğü - İngiltere, Güney Amerika ülkesi Peru'dan ilk LNG ithalatına başladı.

Güney Amerika'nın Amerikan LNG piyasasına ciddi bir rakip  olarak ortaya çıkabileceğinin ilk işareti verildi. Peru LNG'nin yaptığı açıklamaya göre, İngiltere'ye LNG ithalatı başladı. 6 Şubat'ta yüklenen İngiltere'ye gönderilecek LNG tankeri 21 Şubat'ts İngiltere'ye ulaşacak. İlk kargo olarak İngiltere'ye 61.146 ton LNG gönderilecek. 

İngiltere'ye gönderilen kargo, Hunt Oil Co. şirketinin işlettiği Peru LNG tesisinin bu yıl yüklediği yedinci kargo durumunda. Diğer ikisi ise İspanya'ya gönderildi. Peru'nun geleneksel olarak en çok ticaret yaptığı ülke Meksika. Peru geçen yıl ihraç ettiği 71 tanker LNG'nin 34'ünü Meksika'ya gönderdi.

İngiltere, Meksika Körfezi'ne ilk LNG kargosu ulaşmasından bu yana neredeyse bir yıldır ABD LNG Kargosunu bekliyor. 

Avrupa'nın Peru'dan LNG ithalatı ise özellikle Panama Körfezi'nin genişletilmesinin ardından üçte iki oranında kısalarak kolay bir hale geldi. Ayrıca Peru LNG fiyatlarının ucuz olması da ABD LNG ithalatına büyük bir rakip olarak ortaya çıkmasının başlangıcı olabileceği sinyalini veriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler