1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere petrol işçileri yarın greve gidiyor

İngiltere petrol işçileri yarın greve gidiyor

Shell Plc, Apache ve Harbour Energy'nin Kuzey Denizi'ndeki platformlarında çalışan 150 kadar sendikalı işçi, daha iyi çalışma koşulları ve ücret için yarın 48 saat sürecek bir greve başlayacaklar.

İngiltere petrol işçileri yarın greve gidiyor

Enerji Günlüğü - İngiltere'de Kuzey Denizi petrol ve doğal gaz platformlarında çalışan işçiler bu hafta iki günlük greve gidecekler. 20'nin üzerinde petrol ve gaz platformu grevden etkilenecek.

İngiltere'nin Kuzey Denizi'nde faaliyet gösteren petrol ve gaz şirketlerine hizmet sağlayan 150 kadar işçi, daha iyi çalışma koşulları ve ücret için 5 Nisan'da greve gidecekler. 

Unite sendikasının yaptığı açıklamaya göre, 48 saat sürecek grev Apache, Shell Plc ve Harbour Energy'nin Kuzey Denizi'ndeki platformlarının üretimini etkileyecek. Açıklamada, grevden etkilenecek petrol ve gaz platformu sayısı 20'nin üzerinde olarak belirtildi.  5 Nisan'da başlayacak 2 günlük iş bırakma, 9 Haziran'a kadar yapılacak 9 iş bırakma eyleminin ilki olacak. 

“BÜYÜK KAR ELDE EDEN ŞİRKETLER MAKU BİR MAAŞ ARTIŞI SAĞLAYABİLİR”

Unite Genel Sekreteri Sharon Graham yaptığı açıklamada, Kuzey Denizi'ndeki petrol ve gaz şirketlerinin beklenmedik büyük karlar elde ettiklerine vurgu yaparak, “Bu nedenle Unite üyelerine makul bir maaş artışı sağlayabileceklerine şüphe yok. Yaklaşık 150 açık deniz işçisi, Kuzey Denizi işletmecilerinin ve müteahhitlerinin vurgunculuğuna meydan okumak için bir endüstriyel eylem tsunamisine dönüşecek olan mücadelede makul bir anlaşma için mücadeleye liderlik edecek. Unite, daha iyi işler, ücretler ve koşullar için verilen bu mücadelede tüm üyelerimizi her adımda destekleyecektir” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler