1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere rüzgar desteğini erken sonlandıracak

İngiltere rüzgar desteğini erken sonlandıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere, kara üzerinde inşa edilen rüzgar santrallerine verdiği devlet desteğini öngörülenden bir yıl önce sonlandıracak.İngiliz...

İngiltere rüzgar desteğini erken sonlandıracak

Enerji Günlüğü - İngiltere, kara üzerinde inşa edilen rüzgar santrallerine verdiği devlet desteğini öngörülenden bir yıl önce sonlandıracak.

İngiliz Enerji ve Küresel Isınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İngiltere'de kara üzerinde inşa edilen (onshore) rüzgar santrallerine verilen devlet desteği öngörülenden bir yıl önce, 1 Nisan 2016 tarihinde sonlandırılacak.

Kararın gerekçesi olarak, yenilenebilir enerji kaynağı kullanımında hükümet tarafından belirlenen hedeflere ulaşılması ve rüzgar santrallerinin yerel halk tarafından olumsuz karşılanması gösterildi.

KARARDAN EN ÇOK İSKOÇYAETKİLENECEK

Kararın açıklanmasını takiben İskoçya İş, Enerji ve Turizm Bakanı Fergus Ewing, planlama aşamasında olan yeni rüzgar santrallerinin %70'nin İskoçya'da olmasından dolayı söz konusu kararın İskoçya'yı orantısız biçimde etkileyeceğini ve bu nedenle kararın hukuka uygunluğunun gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bazı verilere göre, izin aşamasında olan yaklaşık 3 bin rüzgar türbini bu karardan olumsuz etkilenecek.

Bazı çevreci örgütler ise İngiltere'nin kaya gazı aramaları için kırmızı halı döşerken kara rüzgar yatırımlarının ayakları altındaki kilimi çekip almakla eleştiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler