1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere sularında 1300 MW’lık Hornsea 2 RES devrede

İngiltere sularında 1300 MW’lık Hornsea 2 RES devrede

İngiltere sularındaki 1300 MW kapasiteli Hornsea 2 Rüzgar Enerji Santrali (RES) tam kapasite elektrik üretimine başladı. Santral 1,3 milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

İngiltere sularında 1300 MW’lık Hornsea 2 RES devrede

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük denizüstü (offshore) rüzgar santrali olan 1300 MW’lık Hornsea 2, Yorkshire kıyılarının yaklaşık 55 mil açığında tam kapasite elektrik üretimine başladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkenin en büyük denizüstü (offshore) rüzgar santrali olan Hornsea 2'nin tam kapasite ile faaliyete geçtiğini duyurdu. Johnson, rüzgar santralini Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana kritik bir odak noktası haline gelen yerli ve güvenli bir enerji arzı geliştirmeye yönelik atılmış "ileriye doğru büyük bir adım" olarak değerlendirdi. 

1,3 MİLYON KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Danimarkalı enerji şirketi Orsted tarafından kurulan ve 165 rüzgar türbininden oluşan Hornsea 2 RES'in 1,3 milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Santral ile birlikte ülkenin enerji bileşiminde yenilenebilir enerjinin payı %11’den %40’a yükselecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler