1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere sularında doğal gaz üretimi artacak

İngiltere sularında doğal gaz üretimi artacak

Enerji Günlüğü - Petrol ve gaz işletmecisi Spirit Energy, Kuzey Denizi’nde İngiltere sularında bulunan ve iyi tanıdığı Babbage gaz sahasının işletmeciliğini...

İngiltere sularında doğal gaz üretimi artacak

Enerji Günlüğü - Petrol ve gaz işletmecisi Spirit Energy, Kuzey Denizi’nde İngiltere sularında bulunan ve iyi tanıdığı Babbage gaz sahasının işletmeciliğini devralarak üretimi artıracak.

İngiliz Centrica şirketi ile Norveçli Bayerngas Norge şirketinin ortaklığında geçen yıl kurulan Spirit Energy’nin yüzde 13'lük bir paya sahip olduğu İngiltere gaz sahasının işletmeciliğini üstlenmesi onaylandı.

Şirket, ortak girişim ortakları ile Kuzey Denizi'ndeki Babbage gaz sahası ve yakınlarındaki yüzde 50 hisseye sahip olduğu Cobra sahasının işletmeciliğini üstlenmek için bir anlaşmaya vardığını açıkladı. Açıklamada bölgeyi iyi tanıdıkları ve sahanın geliştirilmesi için çalışmaları yürütecekleri için memnunluk duydukları kaydedildi.

Spirit Energy ayrıca, bölgedeki rezervlere daha fazla erişim sağlamak için önümüzdeki yıl bu sahaların yakınındaki Python sahasında da 2019 yılının ikinci yarısında bir keşif kuyusu açma konusunda planları olduğunu da açıkladı.

2010 yılında ilk gaz üretimine başlayan Babbage sahası, İngiltere'nin doğu kıyısından 55 mil uzaklıkta bulunuyor. Sahadan bu güne kadar yılda ortalama 5.600 varil petrol eşdeğeri bir üretim gerçekleştirildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler