1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İngiltere temiz enerji planını açıkladı

İngiltere temiz enerji planını açıkladı

Birleşik Krallık, iklim hedefi kapsamında önümüzdeki on yılda 220 bin istihdam yaratarak yeşil bir ekonomik iyileşmeyi sağlayacak karbonsuzlaştırma planı açıkladı.

İngiltere temiz enerji planını açıkladı

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık, iklim hedefi kapsamında önümüzdeki on yılda 220 bin istihdam yaratarak yeşil bir ekonomik iyileşmeyi sağlayacak karbonsuzlaştırma planı açıkladı.

İngiltere hükümeti, ülkenin enerji sistemini karbonsuzlaştırmayı amaçlayan enerji sunuş belgesini yayınladı. Energy White Paper, önümüzdeki on yıl içinde İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da yeşil bir ekonomik iyileşmeyi ortaya çıkaracak. 

2050'ye kadar net sıfır karbon emisyonu vaadinde bulunan İngiltere hükümeti, bu stratejinin 230 milyon ton emisyon düşürmek için spesifik adımları belirlediğini, 220 bine kadar yeni istihdamı desteklediğini ve faturaların uygun fiyatta sürmesini sağlayacağını vaat etti. Plan ile önümüzdeki on yılda 7,5 milyon benzinli aracın trafikten çekilmesine eşdeğer 230 milyon ton emisyonun düşürülmesi hedefleniyor.

ESAS HEDEF ELEKTRİK ÜRETİMİNİ KARBONSUZLAŞTIRMAK

Sunuş belgesine göre, ana hedeflerden biri kömür ve doğal gaz gibi fosil yakıtlardan uzaklaşarak elektrik üretimini karbonsuzlaştırmak. Planın yeni nükleer projeler, karbon yakalama ve depolama teknolojileri, hidrojen üretimi ve elektrikli araçlar için şarj noktalarının yaygınlaştırılması için de destek sağladığı bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler