1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İngiltere ucuz petrolün yarattığı iş kayıplarına çare arıyor

İngiltere ucuz petrolün yarattığı iş kayıplarına çare arıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere, petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle işten çıkarmaların yaşandığı petrol ve gaz sektörü için gözden geçirme başlatacak.Petrol...

İngiltere ucuz petrolün yarattığı iş kayıplarına çare arıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere, petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle işten çıkarmaların yaşandığı petrol ve gaz sektörü için gözden geçirme başlatacak.

Petrol fiyatlarında düşüş İngiltere'yi, petrol ve gaz üretimine yönelik önemli riskleri belirlemek üzere harekete geçirdi. Politik liderler ve işadamları Londra’da bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.

BP ve Conoco Philips'in Kuzey Denizi'ndeki operasyonlarından 500'ün üzerinde kişiyi işten çıkarmalarının ardından harekete geçen İngiltere, 400 bin kişiye istihdam sağlayan ve yılda 131 milyar Sterlin vergi geliri yaratan sektörü geniş kapsamlı şekilde yeniden değerlendirecek.

SEKTÖRDEN VERGİ ÇAĞRISI

Petrol ve doğalgaz endüstrisinin liderleri düşen petrol fiyatları nedeniyle yaşadıkları sorunlara yardımcı olması için hükümete vergi indirimi ve muafiyeti çağrısında bulundu. Liderler özel vergilerin, özellikle de ek ücretin kaldırılması gerektiğini belirttiler.

KUZEY DENİZİ ALARM VERİYOR

Son altı ay içinde yüzde 60 oranında düşen petrol fiyatlarının Kuzey Denizi petrol ve doğalgaz sahalarının kapatılmasına yol açabileceği uyarısı yapılıyor. İskoçya hükümeti açık deniz enerji sektöründe iş kayıplarını önlemek için acil görev gücü oluşturacak.

Kuzey Denizi'nin İngiltere'ye ait bölümünde petrol kuyusu açma faaliyetleri 2014 yılında son 15 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Kuzey Denizi'nde 2014 yılında açılan kuyu sayısı son 10 yılın ortalamasına göre yüzde 47 azalarak sadece 40 oldu.

İngiltere'nin büyük enerji şirketlerinden Premier Oil, Cairn Energy ve Tullow Oil'in piyasa değerleri petrol fiyatlarının düşmeye başlamasından bu yana 4.2 milyar sterlin erimiş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler