1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere ve Kanada’dan yenilikçi enerji fikirlerine ortak fon

İngiltere ve Kanada’dan yenilikçi enerji fikirlerine ortak fon

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık ve Kanada, çarpıcı akıllı enerji fikirleri veya teknolojileri ile ilgili yenilikçi fikirlere 11 milyon pounddan fazla...

İngiltere ve Kanada’dan yenilikçi enerji fikirlerine ortak fon

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık ve Kanada, çarpıcı akıllı enerji fikirleri veya teknolojileri ile ilgili yenilikçi fikirlere 11 milyon pounddan fazla yatırım yapacaklar.

Birleşik Krallık ve Kanada daha temiz ve daha yeşil bir gelecek yanında tüketicinin enerji tüketimini daha iyi kontrol edebilmesini sağlayacak olan yenilikçi fikirler için ortak fon oluşturdu. Ortak zorluğun, elektrikli araçlar, akıllı cihazlar ve enerji depolamada enerji ihtiyacının karşılanabilmesi için yeni bir yol sunabilecek projeler için iş planları bulmak olduğu bu alana iki ülke  11 milyon pounddan fazla (yaklaşık 14.5 milyon dolar) finansman sağlayacak. 

KÖMÜRE VEDA VE CİNS EŞİTLİĞİ ÇALIŞMALARI DA YOĞUNLAŞACAK

İki ülke aynı zamanda Güçlendirilen Geçmiş Kömür İttifakı çerçevesinde 2025 yılına kadar kömür kullanımını durdurma çabalarını da yoğunlaştıracak. Bunlara ek olarak, 2030 yılına kadar temiz enerji sektöründe kadınlara eşit ücret, liderlik ve fırsatlar için hükümet ve işletmeler bazında çalışmalar yürüten 2030 Eşitlik Kampanyası’nı da onayladılar.

İngiltere’nin daha akıllı ve daha esnek bir şebekeyle arz ve talebi dengeleyerek 2050'ye kadar 40 milyar pound'a kadar tasarruf etme potansiyeline sahip olduğunu kaydeden Enerji ve Temiz Büyüme Bakanı Claire Perry bunun bu hedefe ulaşmalarında yardımcı olurken tüketiciler için de daha ucuz ve daha temiz enerji sağlayacağını ifade etti. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler