1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere ve Tayvan enerji ticareti bağlantılarını güçlendirecek

İngiltere ve Tayvan enerji ticareti bağlantılarını güçlendirecek

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Tayvan, enerji gibi kilit alanlarda ticari bağlarını güçlendirmek amacıyla bir anlaşma imzaladılar.Enerji ticaretini güçlendirmeyi...

İngiltere ve Tayvan enerji ticareti bağlantılarını güçlendirecek

Enerji Günlüğü - İngiltere ve Tayvan, enerji gibi kilit alanlarda ticari bağlarını güçlendirmek amacıyla bir anlaşma imzaladılar.

Enerji ticaretini güçlendirmeyi amaçlayan İngiltere ve Tayvan bir anlaşma imzaladılar. İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Greg Hands ve Tayvan Ekonomik İşler Bakanı Yardımcısı Mei-Hua Wang’ın imzaladığı anlaşma, biyoteknoloji ve yeşil enerji üretimi gibi alanlarda iki ülke arasındaki diyalogları güçlendirmeyi amaçlıyor.

Geçen yıl, iki ülke arasındaki ticaret hacmi 5,35 milyar dolara ulaştı ve İngiliz firmaları için büyük fırsatlar sunan ticaret hacminin daha da artması bekleniyor.

Tayvan, yenilenebilir enerji üretiminin payını 2025 yılına kadar  yüzde 4’den yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyor. Bunu da daha çok rüzgar enerjisi ile gerçekleştirmeyi hedefliyor. Önde gelen açık deniz rüzgar enerjisi üreticisi olarak İngiltere, bu büyümeye katkıda bulunacak en önemli ortağı olacak. İngiltere, yenilenebilir enerji kaynaklarının finansmanı ve Tayvan'da finans teknolojilerinin tasarlanması konusundaki uzmanlığını da sunacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler