1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İngiltere yeni karbon salım vergisi koymayı planlıyor

İngiltere yeni karbon salım vergisi koymayı planlıyor

İngiltere hükümeti Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizi aşmak için ülke genelinde karbon salım vergisi uygulamayı planlıyor.

İngiltere yeni karbon salım vergisi koymayı planlıyor

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti Covid-19 salgını nedeniyle yaşanan ekonomik krizi aşmak için ülke genelinde karbon salım vergisi uygulamayı planlıyor.

The Times gazetesinin haberine göre İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, Covid-19 salgınının ekonomik etkilerinin azaltılması için kaynak arayışında ve bu çerçevede İngiltere genelinde uygulanacak karbon salım vergisi planlıyor. 

Habere göre Sunak, AB'nin karbon salımının azaltılması programının uygulanmasının Brexit geçiş döneminin tamamlanması ile birlikte sona ermesinin ardından yeni karbon emisyon vergisini uygulamaya koymayı hedefliyor. İngiliz hükümetinden yetkililere göre, karbon salım vergisinin yerel gaz ve tarım sektörlerine de genişletilmesi ile birlikte 2030'a kadar 25 milyar sterlin (GBP) daha fazla vergi toplanabilecek. 

Sunak açıkladığı yeni destek planı çerçevesinde ayrıca önümüzdeki altı aylık dönemde koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle bölgesel karantina uygulamaları kapsamında kapatılacak işletmelerde çalışanların maaşlarının yüzde 66’sının hükümet tarafından karşılanacağını duyurdu.

İngiliz ekonomisi ağustos ayında yüzde 2,1 büyüme kaydederek yüzde 4,6 olan büyüme beklentisinin altında kalmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler