1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İngiltere yeşil altyapı bankası kuracak

İngiltere yeşil altyapı bankası kuracak

İngiltere, pandemi sonrası sıfır karbon emisyonu hedefine hizmet edecek şekilde bir ekonomik toparlanma için altyapı bankası kuracak.  

İngiltere yeşil altyapı bankası kuracak

Enerji Günlüğü - İngiltere, pandemi sonrası sıfır karbon emisyonu hedefine hizmet edecek şekilde bir ekonomik toparlanma için altyapı bankası kuracak.  

Birleşik Krallık'ın Hazine Şansölyesi Rishi Sunak, altyapıya 40 milyar sterlinden fazla yatırımı destekleyecek ilk İngiltere altyapı bankasının kurulacağını duyurdu. 

Duyuruya göre Leeds merkezli banka, ülkenin Covid-19 pandemisi sonrası ekonomik toparlanmasına yardımcı olacak. Banka, 12 milyar sterlinlik öz sermaye ve borç sermayesi dağıtabilecek ve 10 milyar sterline kadar teminat verebilecek. 

Banka, Birleşik Krallık’ın 2050 yılına kadar “net sıfır karbon”a ulaşma taahhüdünü yerine getirmesine ve Birleşik Krallık'taki projeler için finansman sağlamasına yardımcı olacak. Bankanın 2021 ilkbaharında geçici bir formda faaliyete başlayacağı kaydediliyor.

LONDRA KARBON DENGELEMEDE LİDER PAZAR OLACAK

Sunak ayrıca, hükümetin Londra şehrini gönüllü karbon dengelemeleri için lider pazar olarak konumlandırmayı hedefleyeceğini ve bu amaçla yeni bir çalışma grubu kurulacağını da kaydetti. 

Birleşik Krallık bu yaz ilk bağımsız yeşil tahvilini çıkaracak. Yeşil hisse senetleri, iklim değişikliği ve diğer çevresel zorluklarla mücadele etmeyi amaçlayan projeleri finanse etmek için 2021-22 döneminde minimum 15 milyar sterlin olacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler