1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. İngiltere’de 30 yılın ardından kömür projesine onay

İngiltere’de 30 yılın ardından kömür projesine onay

İngiltere’nin kuzeyindeki Cumbria bölgesinde kömür ocağı işletilmesine izin verildi. Bu 30 yıl aranın ardından ülkede verilen ilk yeni kömür ocağı izni oldu.

İngiltere’de 30 yılın ardından kömür projesine onay

Enerji Günlüğü - İngiltere'de 30 yıllık aradan sonra yeni kömür madeni projesi onaylandı. Muhalefet ve çevre örgütleri karara tepkili.

Rusya’nın Ukrayna krizi ile tetiklenen enerji krizi, iklim hedeflerine rağmen Avrupa’da kömüre yeniden rağbet edilmesine yol açtı. Son olarak İngiltere’de COP26 İklim Zirvesi öncesinde karbon emisyonlarını artıracağı gerekçesiyle durdurulan kömür projelerinden birine İngiltere ve Avrupa’da kömür talebinin arttığı gerekçesiyle onay verildi. İngiltere'de bölgeler arası eşitsizliği gidermekle görevlendirilen Bakan Michael Gove, uzmanların ve milletvekillerinin iklim krizine ilişkin endişelerine karşın 30 yıllık aranın ardından ülkenin ilk kömür madeni projesini onayladı. 

BBC Türkçe'nin haberine göre, Ülkenin kuzeyindeki Cumbria bölgesinde yapılması planlanan madende hem İngiltere'de hem de dünyanın birçok diğer bölgesinde çelik üretimi için kullanılacak kömürün çıkarılması planlanıyor. Kömür ocağını madencilik şirketi West Cumbria işletecek.

KARAR İKLİM VE YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ HEDEFLERİYLE ÇELİŞİYOR

Muhalefet partileri ve çevre örgütleri verilen karara karşı çıkıyor. Projeyi eleştirenler, İngiltere'nin iklim ve yeşil enerji dönüşümü hedefleriyle tutarlı olmadığını söylüyor. Öte yandan Gove aynı zamanda yeni projenin ülkenin karbon salımları üzerindeki etkisinin "oldukça az ve önemsiz" olacağını savunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler