1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İngiltere’de 76 MW’lık üç GES kurulacak

İngiltere’de 76 MW’lık üç GES kurulacak

Elgin Energy ve Mytilineos ortaklığı İngiltere’de 50 MW’lık bir ve İskoçya’da toplam 26 MW’lık iki teşviksiz güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

İngiltere’de 76 MW’lık üç GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Elgin Energy ve Mytilineos ortaklığı İngiltere’de 50 MW’lık bir ve İskoçya’da toplam 26 MW’lık iki teşviksiz güneş enerjisi santrali (GES) kuracak.

İngiliz enerji şirketi Elgin Energy, ülkede toplam 76 MW kapasiteli üç güneş enerjisi santrali kurulumu için Yunan şirket Metka EGN’nin yenilenebilir enerji kolu Mytilineos ile ortaklık kurduğunu açıkladı. Kurulacak olan santraller herhangi bir devlet teşviğinden yararlanmayacak.

Elgin Energy Grup Genel Müdürü Ronan Kilduff, güneş enerjisinin maliyet açısından rekabetçi büyük ölçekli bir teknoloji olacağından her zaman emin oldukları için yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Yenilenebilir enerji teknolojilerinin en hızlı kurulum sürelerine sahip güneş enerjisi, İngiltere'nin elektrik şebekesini karbondan arındırma ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu iddialı hedefini karşılama yönündeki hızını arttıracak benzersiz bir konuma sahip” ifadesini kullandı. 

Elgin Energy, şu anda İngiltere genelinde toplam 2GW'ın üzerinde bir kapasiteye sahip 62 adet bitme aşamasında olan proje portföyüne sahip.