1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere’de denizüstü RES’lere destek yüzde 66 arttı

İngiltere’de denizüstü RES’lere destek yüzde 66 arttı

Birleşik Krallık hükümeti, iklim hedefleri açısından hayati önem taşıyan sektöre yatırımı yeniden canlandırmak amacıyla, yeni denizüstü (offshore) rüzgar santralleri için destek fiyatını %66 artırdı.

İngiltere’de denizüstü RES’lere destek yüzde 66 arttı

Enerji Günlüğü - Birleşik Krallık hükümeti, denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinin inşası için fiyat desteğini yüzde 66 oranında artırdı.

Birleşik Krallık denizüstü (offshore) rüzgar santrallerinin inşası için verdiği fiyat desteğini yüzde 66 oranında artırdı. Birleşik Krallık Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Departmanı yaptığı açıklamada, gelecek yılki açık arttırmada denizde rüzgar türbini kuracak şirketlerin teklif tavanının, üretilen megavat-saat enerji başına 73 GBP garantili gelire yükseltildiğini söyledi. Bu rakam, bu yılki açık artırma turunda 44 GBP'ye göre %66 gibi ciddi bir artış anlamına geliyor. 

İNGİLTERE’NİN TEMİZ ENERJİ STRATEJİSİ YENİDEN RAYINA OTURACAK

Artış, fiyatın denizüstü rüzgârının uygulanabilir olması için çok düşük olması nedeniyle herhangi bir teklifin çekilemediği son turun ardından İngiltere'nin temiz enerji stratejisini yeniden rayına oturtmayı amaçlıyor. Yatırımcılar, bu yılki ihalenin artan enflasyon ve tedarik zinciri maliyetlerini dikkate almadığından ve diğer yenilenebilir enerji kapasitesi için yapılan sözleşmelerin bir önceki yıla göre büyük bir düşüş gösterdiğinden şikayet etmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler