1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere’de şoför kaynaklı akaryakıt telaşı

İngiltere’de şoför kaynaklı akaryakıt telaşı

İngiltere’de yeterli sayıda tanker sürücüsü bulunmaması nedeniyle benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu.

İngiltere’de şoför kaynaklı akaryakıt telaşı

Enerji Günlüğü - İngiltere’de yeterli sayıda tanker sürücüsü bulunmaması nedeniyle benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluştu.

Birleşik Krallık'ta BP ve Tesco Alliance gibi enerji şirketlerinin yeterli sayıda tanker sürücüsü bulunmaması nedeniyle bazı benzin istasyonlarının geçici olarak kapatılacağını duyurması, benzin istasyonları önünde uzun kuyruklara neden oldu. Ülkedeki şoför eksikliğinin yaşlanan iş gücü, düşük ücretler ve kötü çalışma koşulları, Brexit ve pandemi nedenleriyle ortaya çıktığı kaydediliyor.

HÜKÜMETTEN GEÇİCİ ÇALIŞMA VİZESİ ÇÖZÜMÜ

Hükümet, Brexit sonrası göç politikası açısından bir "U dönüşü" olarak yorumlanan kararla, personel sıkıntısını hafifletmek için tanker sürücülerine ve kümes hayvanı endüstrisi işçileri için 10 bin 500'e kadar geçici çalışma vizesi verecek.

VATANDAŞLARA ‘MANTIKLI DAVRANIN’ ÇAĞRISI

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "ülkede yakıt kıtlığı olmadığını" belirterek insanlara "mantıklı davranmaları ve yalnızca ihtiyaç duyduklarında yakıt almaları" çağrısında bulundu. Shapps, gerekirse ordunun nakliye araçlarını kullanabileceğini söyledi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler