1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İngiltere'den Irak'taki iki santrale finans desteği

İngiltere'den Irak'taki iki santrale finans desteği

Enerji Günlüğü - İngiltere İhracat Finansmanı Birimi UKEF, Irak'ın Güneyinde bulunan toplam 750 MW'lık iki elektrik santrali için GE-Enka UK Konsorsiyumu'na...

İngiltere'den Irak'taki iki santrale finans desteği

Enerji Günlüğü - İngiltere İhracat Finansmanı Birimi UKEF, Irak'ın Güneyinde bulunan toplam 750 MW'lık iki elektrik santrali için GE-Enka UK Konsorsiyumu'na 117 milyon dolarlık finansman sağladı.

Birleşik Krallık İhracat Finansmanı Birimi UKEF tarafından yapılan açıklamada, Güney Irak’ta bulunan Samawa ve Dhi Qar’da 750 MW’lık iki elektrik santralinin inşasının ilk aşamasının tamamlanması için GE öncülüğündeki konsorsiyuma 117 milyon dolarlık finansman sağlandığı belirtildi. 

Açıklamada, söz konusu santraller tamamlandığında Irak’taki elektrik sorununun çözümüne önemli bir katkı sağlanmış olacağı, Irak’ın enerji güvenliğine bu şekilde destek verildiği, ayrıca ihalenin satın alma kısmında İngiliz menşeli ürün kullanılmasının amaçlandığı belirtildi. 

UKEF ve Uluslararası Ticaret Departmanının hem Irak hem de Türkiye’de bulunan temsilciliklerinin yoğun çalışmasıyla hayata geçirilen finansman programı çerçevesinde, anılan santral projeleri için toplam 250 milyon ABD Doları değerinde İngiliz malının Irak’a ihraç dilmesi planlanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler