1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İngiltere’den yenilenebilire 265 milyon sterlin destek

İngiltere’den yenilenebilire 265 milyon sterlin destek

İngiltere hükümeti denizüstü (offshore) rüzgar sektörü başta olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımcılarına toplam 265 milyon sterlin destek paketi açıkladı.

İngiltere’den yenilenebilire 265 milyon sterlin destek

Enerji Günlüğü - İngiltere hükümeti denizüstü (offshore) rüzgar sektörü başta olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımcılarına toplam 265 milyon sterlin destek paketi açıkladı.

İngiliz hükümeti, yaklaşık sekiz milyon eve elektrik sağlayacak denizüstü (offshore) rüzgar kapasitesi oluşturma hedefiyle yenilenebilir enerji planının en büyük turunu açıkladı. 

Hükümetin İngiltere'de düşük karbonlu elektrik üretimine yatırımı teşvik etme amacıyla 2014 yılında başlattığı planın dördüncü ve son turunda denizüstü rüzgâr yatırımcıları yılda 200 milyon sterline kadar olan sözleşmeler için rekabet edecek. Son tur İngiltere'nin şu anda 10.400 MW olan denizüstü rüzgar kapasitesinin 2030 yılına kadar 40000 MW hedefine ulaşmasını sağlayacak.

Ayrıca hükümet, gelişmekte olan yenilenebilir teknolojilerini desteklemek için 55 milyon sterlin sağlayacak. 24 milyon sterlin de yüzer denizüstü rüzgar projeleri için ayrılacak. Ek olarak, karasal rüzgar ve güneş projeleri gibi yenilenebilir teknolojileri için beş yıldan uzun sürecek sübvansiyon olanakları sunulacak.

İngiltere hükümeti Fark Sözleşmeleri (CfD) programı kapsamında, nitelikli projelere elektrik satabilecekleri bir minimum fiyat garanti ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler