1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İngiltere’nin iklim hedefi için güneş kapasitesi üç kat artmalı

İngiltere’nin iklim hedefi için güneş kapasitesi üç kat artmalı

İngiltere’nin net sıfır karbon hedefi için güneş enerjisi kapasitesinin 2030 yılına kadar üç kat artarak 40 bin MW’a yükselmesi gerektiği kaydedildi.

İngiltere’nin iklim hedefi için güneş kapasitesi üç kat artmalı

Enerji Günlüğü - İngiltere’nin net sıfır karbon hedefi için güneş enerjisi kapasitesinin 2030 yılına kadar üç kat artarak 40 bin MW’a yükselmesi gerektiği kaydedildi.

İngiltere’nin güneş enerjisi sektörünün 2030 yılına kadar iki kat büyüyeceği ancak net sıfır karbon hedefi için üç kat büyümesi gerektiği kaydedildi. İngiltere güneş enerjisi sektörü ticaret birliği Solar Energy UK yayınladığı yeni raporunda, İngiltere'nin ulusal iklim taahhütlerinde belirtildiği gibi 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşma hedefine ulaşabilmesi için 2030 yılına kadar 40 bin MW güneş enerjisi kapasitesinin mevcut olması gerektiğini iddia ediyor.

KAPASİTE ARTIŞI 13 BİN İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Böylesi bir kapasitenin 13 bin yeni istihdam yaratacağını kaydeden kuruluş, 17 milyar sterlin değerinde ek ekonomik değerin yaratılacağını ifade etti. Aynı zamanda bu kapasite artışının ulusal karbon emisyonlarını yılda 21,2 milyon ton veya yaklaşık %4,7 oranında azaltabileceğini de tahmin ediyor. 

“HÜKÜMET SÜRECİ HIZLANDIRMALI”

Solar Energy UK İcra Kurulu Başkanı Chris Hewett yaptığı değerlendirmede, ülke genelindeki güneş enerjisi şirketlerinin İngiltere'nin iklim taahhütlerini karşılamak için gereken büyümeyi sağlayacak konumda olduklarını belirterek, hükümetin süreci hızlandırmak için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler