1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İnnores İzmir’e 20 MW’lık Yahşelli RES kuracak

İnnores İzmir’e 20 MW’lık Yahşelli RES kuracak

Enerji Günlüğü - İnnores Elektrik, İzmir’in Menemen ilçesinde 20 MW kapasiteli Yahşelli Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kuracak.İnnores Elektrik...

İnnores İzmir’e 20 MW’lık Yahşelli RES kuracak

Enerji Günlüğü - İnnores Elektrik, İzmir’in Menemen ilçesinde 20 MW kapasiteli Yahşelli Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kuracak.

İnnores Elektrik Üretim A.Ş. tarafından İzmir İli, Menemen İlçesi, Yayla, Kır, Yahşelli, Göktepe, Emirâlem Merkez Mahalleleri Karşıyaka İlçesi, Yamanlar ve Sancaklı Mahalleleri sınırları içerisinde 20 MW kapasiteli Yahşelli Rüzgâr Enerji Santrali (RES) kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

Yahşelli Rüzgâr Enerji Santrali (RES) 4 adet 2 MWm ve 12 adet 1 MWm kurulu güce sahip 16 adet rüzgâr türbininden oluşacak. Tesisin ekonomik ömrü 49 yıl olarak öngörülüyor.

Proje kapsamında yıllık 70.000.000,00 kWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanmakta olup, tüm türbinlerin ürettiği enerji kumanda kontrol merkezi olarak adlandırılan tek bir noktaya iletilecek ve burada TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nün 11.11.2013 tarih ve 4632 sayılı yazısıyla öngörülen OG (orta gerilim) seviyesine ayarlanarak Ulucak TM bağlantı noktasından sisteme iletilecek.

Yahşelli Rüzgâr Enerji Santrali Menemen İlçe merkezine yaklaşık 3,61 km, Karşıyaka İlçe merkezine ise yaklaşık 9,5 km mesafede bulunuyor. Santral faaliyetlerinden etkilenebilecek en yakın yerleşim alanları ise Yahşelli, Yayla, Göktepe, Emirâlem, Kır, Yamanlar ve Sancaklı Mahalleleri.

 
Önceki ve Sonraki Haberler