1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İnnova’ya mükemmellik ödülü

İnnova’ya mükemmellik ödülü

Enerji Günlüğü - İnnova’nın Imponet Projesi Avrupa ekonomisine sağladığı katkılar nedeni ileITEA Mükemmeliyet Ödülü aldı.İsveç’in başkenti...

İnnova’ya mükemmellik ödülü

Enerji Günlüğü - İnnova’nın Imponet Projesi Avrupa ekonomisine sağladığı katkılar nedeni ileITEA Mükemmeliyet Ödülü aldı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirilen ITEA-ARTEMIS Ortak Zirvesi’nde ITEA Yönetim Kurulu Destek Grubu tarafından açıklanan ödüller kapsamında, İnnova’nın Türkiye ayağında yer aldığı Imponet (Intelligent Monitoring of POwer NETworks) Projesi, Avrupa ekonomisine sağladığı katkılar nedeni ile “Seizing The High Grounds” kategorisinde mükemmellik ödülüne layık görüldü.

ITEA Mükemmeliyet Ödülü, ITEA desteklerinden yararlanan projelerin değerlendirilmesi sonucunda üç farklı başlıkta veriliyor: “Seizing The High Grounds”, “Exploitation” ve “Standardization”.

IMPONET 2010 YILINDA HAYATA GEÇİRİLDİ

Imponet, enerji kalitesinin artırılması, arz ve talep dengesinin kurulması, enerji yönetimi ve faturalandırma için gerekli teknolojilerin ve standartların oluşturulmasını hedefleyen bir Avrupa Birliği Ar-Ge projesi olarak 4 ülkeden 15 firmanın katılımı ile 2010 yılında hayata geçirildi. Projenin hedefleri arasında elektrik sisteminin şebeke dağıtım operasyonlarını iyileştirmek ve kendi kendini yönetebilir bir altyapı ortaya koyma hedefleri bulunuyordu. 2013 yılında tamamlanan proje ile, paydaş şirketler akıllı şebeke uygulamaları konusunda know-how’a sahip olmuş ve Avrupa ekonomisine geleceğe dair önemli bir katma değer sağlanmış oldu.

Imponet projesi, yenilenebilir kaynakların da elektrik üretimine dahil edilmesi sebebi ile, fosil yakıtların kullanımını azaltarak, elektrik üretim maliyetlerinin azalmasına ve fosil yakıtların sebep olduğu çevre kirliliğinin de azaltılmasına katkı sağlayacak.

İNNOVA ICT ENTEGRASYONU ÇÖZÜMÜ GELİŞTİRDİ

İnnova, Imponet projesinde hem monitör edilen verilerin izlenmesine olanak tanıdı, hem de bölgesel tüketim oranlarının tahminine yönelik çalışmaların yanı sıra abonelere hangi tarifenin uygulanacağının belirlenmesi için müşterilerin belirli özelliklerine göre kümelenmesi çalışmalarını yürüttü. Bu Ar-Ge projesi ile İnnova, elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin kullanabileceği, şebekenin ürettiği veri trafiğinin izlenmesi ve kümelenmesine dair bir Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) Entegrasyonu çözümü geliştirmiş oldu.

PROJE İLE TEKNOLOJİ ÇÖZÜMÜ HAZIRLADIK

İnnova Genel Müdürü Ümit Atalay, ödülle ilgili olarak düşüncelerini, “İnnova kurulduğu günden bu yana araştırma ve geliştirme çalışmalarına her zaman yatırım yapan, uluslararası tecrübe ve işbirliğine inanan, yenilikçi ve katma değer sunan projeleri hayata geçirme heyecanına sahip bir şirket oldu. İnnova’nın katkı sağladığı Avrupa Birliği Ar-Ge projelerinden birisi olan Imponet projesinin elde ettiği bu başarı ile çıktığımız yolda doğru şekilde ilerlemeye devam ettiğimizi görmenin de mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projeyle, yakın gelecekte elektrik üreten ve dağıtımını yapan şirketlerin, şebekenin sağlıklı çalışmasından emin olmak, gözlemlemek ve analiz etmek için ihtiyaç duyacakları bir teknoloji çözümünü şimdiden hazırlamış olduk. Projedeki tüm ortaklarımıza ve değerli proje ekibimize, katkıları ve emekleri için sonsuz teşekkür ediyoruz” sözleri ile dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler