1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İnşa halindeki santrallere YEKDEM için 6 ay ek süre

İnşa halindeki santrallere YEKDEM için 6 ay ek süre

Salgın nedeniyle yıl sonuna yetiştirilmesi riske giren yenilenebilir enerji santrallerine YEKDEM kapsamına girebilmeleri için 6 ay ek süre tanındı.

İnşa halindeki santrallere YEKDEM için 6 ay ek süre

Enerji Günlüğü - Salgın nedeniyle yıl sonuna yetiştirilmesi riske giren yenilenebilir enerji santrallerine yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması (YEKDEM) kapsamına girebilmeleri için 6 ay ek süre tanındı. 30 Haziran 2021'e kadar devreye girecek tesisler, YEKDEM desteklerinden 31 Aralık 2030 tarihine kadar yararlanabilecek.  

Güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal ve hidroelektrik santrali yatırımcılarının beklediği karar nihayet çıktı. Salgın nedeniyle 31 Aralık 2020 tarihine kadar üretime geçmeleri riske giren santrallerin yenilenebilir enerji kaynaklarını destekleme mekanizması kapsamına girebilmeleri için yatırımcılara 6 aylık ek süre tanındı. 

1 Ocak 2021 ile 30 Haziran 2021 tarihleri arasında işletmeye girecek Yenilenebilir Enerji Kaynakları (YEK) Destekleme Mekanizmasına tabi YEK Belgeli üretim lisansı sahipleri, 31 Aralık 2030 tarihine kadar desteklerden yararlanabilecekler. Kilovatsaat başına YEKDEM fiyatları hidroelektrik ve rüzgar santrallerinde 7.3 cent, jeotermal santralleri için 10.5 cent, biyokütle ve güneş santralleri için 13.3 cent olarak uygulanacak.  

yekdem-1.png

YERLİ AKSAM DESTEĞİ

01 Ocak 2021 tarihinden 30 Haziran 2021 tarihine kadar işletmeye girecek olan YEK Belgeli üretim tesislerinde kullanılan mekanik ve/veya elektro-mekanik aksamın yurt içinde imal edilmiş olması halinde ise; bu tesislerde üretilerek iletim veya dağıtım sistemine verilen elektrik enerjisi için YEKDEM kapsamındaki enerji fiyatlarına ilaveten ve tesisin işletmeye giriş tarihinden itibaren 5 yıl süreyle aşağıdaki tabloda belirtilen fiyatlar ilave edilecek. 

yekdem-2.png

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler