1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. İnşaat-iş Sendikası: Deprem gönüllüsü Akkuyu NGS işçileri işten atıldı

İnşaat-iş Sendikası: Deprem gönüllüsü Akkuyu NGS işçileri işten atıldı

Akkuyu Nükleer AŞ, deprem bölgesine giden gönüllülerin işten çıkarıldığına dair açıklama ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve gerekli yasal başvuruları yapma hakkını saklı tuttuklarını açıkladı.

İnşaat-iş Sendikası: Deprem gönüllüsü Akkuyu NGS işçileri işten atıldı

Enerji Günlüğü - İnşaat-iş Sendikası, deprem bölgesine gönüllü olarak giden otuz Akkuyu Nükleer Santral işçisinin işten atıldığını açıkladı. Akkuyu Nükleer AŞ açıklamayı yalanladı.

İnşaat-iş Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deprem bölgesine gönüllü olarak giden otuz Akkuyu Nükleer Santral işçisinin işten atıldığını bildirdi. Sendika, işten çıkarılan işçilerin, santral önünde eyleme geçtiğini ve birçok işçinin de işten çıkarılan işçilerle dayanışmak amacıyla iş bıraktığını kaydetti. 

Öte yandan Evrensel Gazetesi’nden Volkan Pekal’in haberine göre de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında Rusya sermayeli taşeron İntens İnşaat şirketinde çalışan işçiler gönüllü olarak gittikleri deprem bölgesinden döndüklerinde “İşe gelmedin” denilerek tazminatsız şekilde işten çıkarıldıklarını anlattılar. Yüzde 60 zam talepleri kabul edilmediği için iş bıraktıklarını hatırlatan işçiler, “Zammı kabul etmedikleri için işe gelmemelerinin” bahane olarak kullanıldığını kaydettiler.

AKKUYU NÜKLEER AŞ’DEN YALANLAMA

Bu haberler üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Mersin’de kurulum çalışmaları süren Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali  Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesinin genel iş sahibi ve yatırımcısı Akkuyu Nükleer AŞ, deprem bölgesine giden gönüllülerin işten çıkarıldığına dair açıklama ve haberleri yalanladı. 

İddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydeden şirket, “Akkuyu Nükleer A.Ş.  olarak büyük devletlerarası bir projenin uygulanma sürecini olumsuz etkileyen ve gerçeği yansıtmayan her türlü bilginin yayınlanmasını yakından takip etmekteyiz. Akkuyu Nükleer A.Ş., bu asılsız iddiaları ortaya atanlar hakkında gerekli yasal başvuruları yapma hakkını saklı tutmaktadır” açıklamasını yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler