1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Inter Solar 2014 için geri sayım başladı

Inter Solar 2014 için geri sayım başladı

Enerji Günlüğü – GÜNDER’in düzenlediği Avrupa güneş enerjisi endüstrisinin en önemli ve büyük etkinliği olan Intersolar Europe 2014 için geri...

Inter Solar 2014 için geri sayım başladı

Enerji Günlüğü – GÜNDER’in düzenlediği Avrupa güneş enerjisi endüstrisinin en önemli ve büyük etkinliği olan Intersolar Europe 2014 için geri sayım başladı.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER)’in 4-6 Haziran tarihleri arasında Münih’te gerçekleştireceği Inter Solar 2014 etkinliğin altın sponsorluğunu dünya devi IBC SOLAR üstlenecek.

Fuarın ilk gününde, yani 4 Haziran 2014 Çarşamba düzenlenecek olan “Now Turkey” etkinliğinde Türkiye güneş enerjisi sektörünün dünya pazarına tanıtılması, yatırımcılara Türkiye’deki mevzuatın açıklanması ve güneş enerjisi konusunda Türkiye’deki pazar koşullarının tartışılması amaçlanıyor.

Türkiye’nin enerji tüketimi göz önüne alındığında, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı %28 oranında kalıyor. Hidroelektrik santralleri devre dışı kalırsa bu oranın %2,5’lere düşeceği öngörülüyor. Yaşanan kuraklık sebebiyle, barajlardaki su oranının alarm verdiği bu dönemde, güneş enerjisi potansiyelinin önemi daha da öne çıkıyor.

Kamu bürokratları, yatırımcılar, sanayiciler, finans kurumları temsilcileri ve güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren firma yetkililerinin katılacağı Türkiye Güneş Enerjisi Zirvesi’nde IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali de deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak, yatırımcıların perspektifinden Türkiye’de güneş enerjisini anlatacak.

4 Haziran 2014 Çarşamba günü tüm gün sürecek olan etkinlik, Münih Kongre Merkezi’nde 4 numaralı salonda gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler