1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Intersolar Europe'a Türkiye çıkarması

Intersolar Europe'a Türkiye çıkarması

Enerji Günlüğü – (Mehmet KARA) Almanya’nın Münih kentindeki Intersolar Europe 2016 Fuarı’nda bu yıl 15 Türk firması katılıyor. Türkiye’deki...

Intersolar Europe'a Türkiye çıkarması

Enerji Günlüğü – (Mehmet KARA) Almanya’nın Münih kentindeki Intersolar Europe 2016 Fuarı’nda bu yıl 15 Türk firması katılıyor. Türkiye’deki yüksek yatırım potansiyeli nedeniyle, Türk firmaları ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Avrupa’nın en büyük güneş enerjisi fuarı Intersolar Europe 2016 dün kapılarını açtı. Uluslararası Güneş Enerjisi Derneği Türkiye Bölümü GÜNDER, çözüm ortağı olduğu, Intersolar Europe 2016’ya Türkiye’den 15 katılımcı firma ile çıkarma yaptı.

Münih’e fuardan iki gün önce gelen Türkiye ekibi, invertör üreticisi KACO’nun Stuttgart yakınlarındaki fabrikasını ve merkezini ziyaret etti. Ekip ayrıca, Münih yakınlarındaki bir güneş santralinde de incelemelerde bulundu. Dün başlayan ve yarın sona erecek olan Intersolar Europe 2016’da Türkiye standı ziyaretçilerin yoğun ilgisine sahne oldu. GÜNDER Başkanı Kemal Gani Bayraktar bu ilgiyi Türkiye güneş enerjisi pazarının büyüme potansiyeline bağladı.

15 SEKTÖR PAYDAŞI FUARDA

GÜNDER Başkan Yardımcısı Osman Özberk de, Intersolar Europe etkinliklerine geçmiş yıllarda Türkiye’den genellikle ziyaret amaçlı katılım gerçekleştiğini belirterek “Bu yıl ise Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle, 15 sektör paydaşı Türk firması geniş bir stand alanıyla Intersolar Europe’a katılıyor. Bu ülkemiz için, Türkiye solar sektörü için önemli bir fırsat. Sektörün gelişimine olumlu katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

TÜRKİYE KONUŞULACAK

GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu da, fuar katılımıyla uluslararası düzeyde hem Türkiye’nin potansiyelini yabancı yatırımcılara tanıtmak hem de ülkedeki gelişen sanayiye yurt dışında olanaklar sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Sektördeki ana trendlerin, yeni teknolojilerin sahne aldığı Intersolar Europe’da bu yıl Türkiye’nin güneş enerjisi alanındaki potansiyeli ve yeni yeni gelişen sanayisi “Now Turkey” başlıklı konferansta konuşulacak.

GÜNEŞİN GELECEĞİ ELE ALINACAK

Bugün gerçekleştirilecek konferansta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan Refik Tiryaki Türkiye güneş enerjisi pazarı ve yatırımlarına dair güncel bilgileri paylaşacak. Türk ve yabancı katılımcıların sorularını cevaplayacak. Konferansta ayrıca, Intersolar’ın bu yılki teması olan “Akıllı Yenilenebilir Enerji Çözümleri” alanındaki gelişmeler ile piyasaya olası yansımaları ve buna yönelik ne tür hazırlıklar yapılması gerektiği konuşulacak.

REKABETİLİĞİ ÖĞRENECEKLER

GÜNDER’in yürütmekte olduğu güneş enerjisi sektörü kümelenme programı Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) kapsamındaki 15 Türk güneş enerjisi firması Intersolar Münih Fuarı’nda yerini aldı. Türkiye geneline yayılmış üyelerden oluşan küme katılımcıları fotovoltaik panel ve tamamlayıcı ürün üreticileri (taşıyıcı sistem-kablo vs.) ile bu ürünleri kullanarak anahtar teslim sistem kurulumu yapan firmalardan oluşuyor. GÜNDER üyesi de olan bu firmalar fuarın ilk günü düzenlenen Networking Resepsiyonu’yla misafirlerini ağırladı.

HEDEF YÜZDE 40 İHRACAT ARTIŞI

Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (URGE) destekleri kapsamında katılımcı firmaların ihracat rakamlarının en az yüzde 40 oranında artırılması hedefleniyor. Proje devamında 2017 ve 2018 yılları için belirlenen hedef pazarlar doğrultusunda yurtdışı fuar katılımları gerçekleştirilecek. 

Mehmet KARA - MÜNİH 

INTERSOLAR EUROPE 2016'DA SAHNE ALAN TÜRK FİRMALARI

Alçin Alüminyum Çinko Haddecilik Tic. ve San. A.Ş.

Alfa Solar Enerji İnşaat San. ve Tic. A.Ş.

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Ltd.Şti.

Endüstriyel Elektrik Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti.

Enso Elektrik Müh. Müş. Ltd. Şti.

Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri San.Tic. A.Ş

Gazioğlu Solar Enerji San. ve Tic. A.Ş.

Gıda Tekstil Cihaz Dış Ticaret Ltd. Şti.

Güntır Ulus. Taş. İnş. Turz. ve Tic. A.Ş.

Ödül Enerji Taah. İnş. San ve Tic. A.Ş.

Proerk Mühendislik Yazılım Arge Tic. Ltd. Şti.

Schmid Pekintaş Güneş Enerji Sistemleri San.Tic. A.Ş

Solartürk Enerji San. Tic. A.Ş.

Solimpeks Enerji San. ve Tic. A.Ş.

Zahit Enerji Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti

 

Önceki ve Sonraki Haberler