1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. IPCC Başkanı, İstanbul’da küresel ısınmayı anlatacak

IPCC Başkanı, İstanbul’da küresel ısınmayı anlatacak

Enerji Günlüğü - IPCC Başkanı Dr. Pachaurı küresel ısınmaya ilişkin son bulguları, karbon ekonomisi fırsat ve tehditlerini İstanbul’da açıklayacak.Enerji...

IPCC Başkanı, İstanbul’da küresel ısınmayı anlatacak

Enerji Günlüğü - IPCC Başkanı Dr. Pachaurı küresel ısınmaya ilişkin son bulguları, karbon ekonomisi fırsat ve tehditlerini İstanbul’da açıklayacak.

Enerji Ekonomisi Derneği tarafından Boğaziçi Üniversitesi’nde İGDAŞ ve BORUSAN desteğinde düzenlenen “İklim Değişikliği:Enerji-Çevre” adlı semineri vermek üzere Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (Intergovernmental Panel on Climate Change; IPCC) Başkanı Dr. Rajendra K. Pachauri İstanbul’a geliyor. Panel, 20 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu’nda yapılacak. IPCC’nin temel hedefi iklim değişikliği ile risklerini değerlendirmek ve Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) uygulamasına ilişkin raporlar yayınlamak. 24 Mayıs 2004’te Türkiye’nin de taraf olduğu BMİDÇS taraflara yükümlülükler getiriyor. IPCC, 1990 yılından bugüne dek dört rapor hazırlayarak iklim değişikliği konusunda en kapsamlı çalışmaları ortaya koydu. Halen hazırlık aşamasında olan beşinci raporun üç çalışma grubunun nihai özet sonuçlarının Haziran ayından sonra hükümetlere gönderilmesi planlanıyor.

DR. RAJENDRA K. PACHAURI KİMDİR?

1940 yılında doğan Dr. Rajendra Kumar Pachauri, 2002 yılından beri Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Başkanı olarak görev yapıyor. 2007 yılında Nobel Barış Ödülünü alan IPCC’nin Başkanlığının yanı sıra, Dr. Pachauri 2001 yılından beri Hindistan’nın en etkin araştırma ve siyaset örgütlerinden olan TERI’nin (The Energy and Resources Institute) Genel Müdürlüğünü yapıyor. Kendisi aynı zamanda Amerikan Ulusal Tarım Kuruluşu Yönetici Konseyi Başkanı ve Kolombiya Üniversitesi’nin İklim ve Toplum İçin Uluslararası Araştırma Enstitüsü Kurul Başkanı görevlerini yürütüyor. Dr. Pachauri Temmuz 2009- Haziran 2012 tarihleri arasında Yale Üniversitesi İklim ve Enerji Enstitüsü kurucu yöneticisi görevini takiben Temmuz 2012’den itibaren kıdemli danışman olarak görev yapıyor. Pek çok uluslararası ödül kazanan Dr. Pachauri’nin 26 kitabı ve çok sayıda akademik makalesi bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler