1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İpek, Batman`da petrol üretim testlerine başlıyor

İpek, Batman`da petrol üretim testlerine başlıyor

Enerji Günlüğü - İpek Doğal Enerji, Batman'ın Kozluk ilçesindeki İpek-1K kuyusunda ikinci zonda da petrol keşfi yaptı. Şirket, kısa süre içinde üretim...

İpek, Batman`da petrol üretim testlerine başlıyor

Enerji Günlüğü - İpek Doğal Enerji, Batman'ın Kozluk ilçesindeki İpek-1K kuyusunda ikinci zonda da petrol keşfi yaptı. Şirket, kısa süre içinde üretim testlerine başlayacak. 

İpek Doğal Enerji'den yapılan duyuruya göre, Şirket'in Batman Kozluk'ta bulunan İpek-1K kuyusundaki çalışmalarda yeni bir keşfe ulaşıldı. Aynı kuyuda birinci zonda yapılan petrol keşfinin ardından sondaj faaliyetlerine devam edilirken hedeflenen ikinci zona da ulaşıldı.

İPEK, PETROL ÜRETİM TESTLERİNE BAŞLAYACAK

Açıklamada, "İlk zonda olduğu gibi ikinci zonda da yüksek basınçlı artezyen şeklinde petrol gelişi gerçekleşmiştir. Sondaj ve test çalışmalarına hızla devam edilerek en kısa zamanda üretim testleri gerçekleştirilecek ve kuyudaki üretim potansiyeli ile ekonomik getirisi hakkında yatırımcılar bilgi verilecektir" denildi.

İLK ZONDA DA KEŞİF YAPILMIŞTI

İpek Doğal Enerji, 2 Eylül 2013 tarihinde yaptığı duyuruda, 2 bin 820 metre civarındaki kuyuda, ilk zonda petrol keşfi yapıldığını açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler