1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İpek Doğal Enerji, Batman Kozluk’ta TPAO ile işbirliği yapıyor

İpek Doğal Enerji, Batman Kozluk’ta TPAO ile işbirliği yapıyor

Enerji Günlüğü – İpek Doğal Enerji, Batman’ın Kozluk ilçesinde komşu parsellerde petrol işletmeciliği yapan TPAO ile operatörlük işbirliği anlaşması...

İpek Doğal Enerji, Batman Kozluk’ta TPAO ile işbirliği yapıyor

Enerji Günlüğü – İpek Doğal Enerji, Batman’ın Kozluk ilçesinde komşu parsellerde petrol işletmeciliği yapan TPAO ile operatörlük işbirliği anlaşması imzaladı. 

İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ; Batman, Kozluk’ta ARİ/İPK/L47-d1-3 numaralı ruhsatına komşu olan ARI/TPO/K/L47-D1-2 ve AR/TPO/K/4458 numaralı iki parselde petrol işletmeciliği yapan TPAO ile aynı petrol rezervuarında çalışmaları dolayısıyla bir operatörlük anlaşması imzaladı. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili uygunluk vermesine istinaden imzalanan anlaşma, petrol işlemlerinin birleştirilmesi ile israfın önlenmesini; üretimin ve verimin artmasını ve maliyetlerin azalmasını amaçlıyor. 

Anlaşma gereğince operatör şirket olma görevi, TPAO tarafından üstlenilecek ve yürütülecek. Ortak rezervuardaki paylaşım oranları, yabancı ve bağımsız bir şirket tarafından hazırlanan teknik değerlendirme çalışmasına dayanılarak, üretilecek her birim petrolden; İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ için %9,6 ve TPAO için %90,4 olmak üzere belirlendi. Paylaşım, kuyu lokasyonu ayırt edilmeksizin İpek Doğal Enerji’ye ait 2 adet ve TPAO’ya ait 6 adet olmak üzere toplam 8 kuyudan alınacak tüm ham petrol gelirleri ve işletme giderleri dikkate alınarak yapılacak.

İşletme sahasında yeni kuyular açılması gelecekte söz konusu olabileceği için; anlaşma uyarınca yeni bir kuyu açılırken oluşabilecek masraflara katılıp katılmamak İpek Doğal Enerji’nin inisiyatifine bırakıldı. Söz konusu masraflara katılma kararı alınması halinde; İpek Doğal Enerji Kaynakları AŞ, anlaşmada belirlenen oranda kuyulardan elde edilebilecek olası üretim gelirlerinde hak sahibi olabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler