1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İpek Doğal Enerji Batman’da petrol işletecek

İpek Doğal Enerji Batman’da petrol işletecek

Enerji Günlüğü - İpek Doğal Enerji’ye Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan ARİ/İPK/K/L47-d1-3 pafta nolu 217 hektarlık petrol sahası için 12 yıllık...

İpek Doğal Enerji Batman’da petrol işletecek

Enerji Günlüğü - İpek Doğal Enerji’ye Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan ARİ/İPK/K/L47-d1-3 pafta nolu 217 hektarlık petrol sahası için 12 yıllık bir adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş.’ye Batman’ın Kozluk ilçesinde bulunan ARİ/İPK/K/L47-d1-3 pafta nolu 217 hektarlık petrol sahası için 12 yıllık işletme lisansı verildiğini duyurdu. 

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruya göre, saha için şirketin petrol işletme ruhsatı verilmesi talebine ait evrakları incelenerek 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu ve Yönetmeliği hükümlerine şekli ve esas şartlar bakımından uygunluğu tespit edilerek, milli menfaatler ve 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun amaç maddesi açısından Kanunun 1 ve 8’inci maddeleri uyarınca Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın 27.09.2017 tarihli Olur’ları alındı. Böylece, İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş.’ye 25.11.2014 tarihinden itibaren sahanın mevcut rezerv durumu, yıllık üretim miktarları ile yatırım ve üretim programı dikkate alınarak ARİ/İPK/K/L47-d1-3 pafta no’lu petrol işletme ruhsatı 12 yıl süre ile verildi. 

Ayrıca, daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda şirketin sahada yapacağı üretim ve geliştirme faaliyetlerine göre Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına karar verildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler