1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İpragaz akaryakıt pazarında GO dedi

İpragaz akaryakıt pazarında GO dedi

Enerji Günlüğü - LPG sektöründe yüzde 12'lik pazar pay ile önemli bir yere sahip olan İpragaz, GO markasıyla akaryakıt dağıtım sektörüne adım attı.Dünya...

İpragaz akaryakıt pazarında GO dedi

Enerji Günlüğü - LPG sektöründe yüzde 12'lik pazar pay ile önemli bir yere sahip olan İpragaz, GO markasıyla akaryakıt dağıtım sektörüne adım attı.

Dünya Gazetesi'nden Melih Kocagil'in haberine göre 14 aylık hazırlık dönemini tamamlayan İpragaz, akaryakıttaki markası GO'nun ilk demo istasyonunun tanıtımını yaptı. İpragaz Genel Müdürü Selim Şiper "Biz akaryakıt sektöründe yeni değiliz. 1996'dan beri sektörü izliyoruz. Bu mahallenin yenisi değiliz" dedi.

GO İÇİN 50 MİLYON DOLAR YATIRIM

GO markası 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildi. Firma, bu yılın ilk çeyreğinde ilk istasyonunu açmayı planlıyor. Şiper "Finans gücümüzle etkinliğimizi artırmak ürün yelpazemizi genişletmek istiyoruz. Bayilik müessesi bizim rakibimiz değil. Bayilerle beraber hareket edeceğiz. Kendimiz istasyon işletmeyeceğiz. Bu işi bayilerimizle beraber yapacağız" diye konuştu.

BAYİ DOSTU (BADO) MODELİ

LPG ve gaz alanındaki deneyimlerini yeni bir alana aktarıp, grubu güçlendirme çalışmaları yaptıklarını hatırlatan Şiper, akaryakıta girişlerinin de bu çerçevede gerçekleşeceğini kaydetti. Selim Şiper, GO akaryakıt zincirinin kurulmasında stratejilerinin BADO (Bayi Dostu) modeli olacağını açıkladı.

YIL SONUNDA 50 GO İSTASYONU

İpragaz Genel Müdür Yardımcısı Eyüp Aratay, 2013'te 50 istasyon aaçmayı hedeflediklerini belirtti. 90'lı yıllarda çıkan bir kanunla LPG ve akaryakıt istasyonlarının arasında 6.5 metre uzaklık olması gerektiğini ifade eden Aratay, gelişen teknoloji sayesinde bu durumun aşıldığını kaydetti. Şirket satın almayı düşünmediklerini ifade eden Aratay, "yolların markası" olacaklarını vurguladı. Aratay, istasyonlarında LED'li aydınlatma sayesinde yüzde 50 enerji tasarrufu sağlayacaklarını da ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler