1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İpragaz Bütangaz’ın tamamının sahibi oldu

İpragaz Bütangaz’ın tamamının sahibi oldu

Enerji Günlüğü – İpragaz, kurucu ortak olarak yüzde 50 hissesine sahip olduğu Bütangaz AŞ’deki kalan yüzde 50 hisseyi de satın aldı. İpragaz,...

İpragaz Bütangaz’ın tamamının sahibi oldu

Enerji Günlüğü – İpragaz, kurucu ortak olarak yüzde 50 hissesine sahip olduğu Bütangaz AŞ’deki kalan yüzde 50 hisseyi de satın aldı. 

İpragaz, kurucu ortağı olduğu ve hisselerinin tamamını aldığı Bütangaz’ı bünyesine kattı ve toplam stoklama kapasitesini 100 bin metreküpün üzerine çıkardı. İpragaz’ın Bütangaz’ı satın alması, SHV Energy’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği yeni bir yatırım olarak da değerlendiriliyor. 

İpragaz’ın Bütangaz’ı satın alması ile ilgili süreç, gerekli yasal prosedürün ardından düzenlenen imza töreni ile tamamlandı. 17 Eylül 2018 günü İpragaz Genel Müdürlük binasında düzenlenen imza töreni, İpragaz AŞ CEO’su Eyüp Aratay ve Total Turkey Pazarlama AŞ Genel Müdürü Emre Şanda ile birlikte her iki şirket yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

“Stoklama kapasitesi 100 bin metreküpün üstüne çıktı”

SHV Energy Ülke Yöneticisi ve İpragaz CEO’su Eyüp Aratay, “Yeni tesisimizde 5 bin metreküplük LPG küre ve silindirik tanklar yer alıyor. Bütangaz’ın 25.820 metreküplük stoklama kapasitesi ile birlikte İpragaz’ın toplam stoklama kapasitesini 100 bin metreküpün üzerine çıktı” şeklinde konuştu.

İpragaz deniz bağlantısı kazanmış oldu

Tesisin, bulunduğu konum itibarıyla da İpragaz’a değer kattığını belirten Eyüp Aratay sözlerini şöyle sürdürdü, “2002 yılında Tekirdağ’a bağlı Marmaraereğlisi ilçesinde deniz bağlantısıyla faaliyete geçen Bütangaz tesisinin 53 bin DWT ağırlığındaki gemileri tahliye edebilecek büyüklükte 2 adet şamandıra sistemi bulunuyor. Bütangaz’ın deniz bağlantısı sayesinde ithalattaki potansiyelimizi bir üst seviyeye taşırken, Trakya bölgesinde olması avantajıyla da ikmal gücümüzü artıracağız”.

TOTAL BÜTANGAZ’I İPRAGAZ’A DEVREDECEK

BÜTANGAZ’IN İPRAGAZ’A DEVRİNE REKABET ONAYI

Önceki ve Sonraki Haberler