1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İpragaz CEO’su Şiper: Suriyeliler tüpgaz satışını arttırdı

İpragaz CEO’su Şiper: Suriyeliler tüpgaz satışını arttırdı

İpragaz CEO'su Selim Şiper, son 15 yılda yüzde 65 azalan tüpgaz LPG satışlarının, 3 milyona yakın Suriyeli mültecinin etkisiyle yüzde 1-3 arttığını söyledi.

İpragaz CEO’su Şiper: Suriyeliler tüpgaz satışını arttırdı

Enerji Günlüğü - İpragaz CEO'su Selim Şiper, son 15 yılda yüzde 65 azalan tüpgaz LPG satışlarının, 3 milyona yakın Suriyeli mültecinin etkisiyle yüzde 1-3 artış gösterdiğini söyledi. 

İpragaz CEO’su Selim Şiper, Genel Müdür Yardımcıları Eyüp Aratay ve Cem Deniz ile birlikte medya mensuplarıyla iftarda buluştu. Selim Şiper, son 15 yılda yaklaşık yüzde 65 daralan tüplü LPG satışı alanında Suriyeli mültecilerin gelişiyle hareketlilik başladığını anlattı. Şiper’in verdiği bilgiye göre Gaziantep, Hatay, Kilis ve Adana gibi Suriyeli mültecilerin yoğun olarak yaşandığı illerde tüp satışları ortalama yüzde 1 arttı. ARtış oranı bazı yerleşim yerlerinde yüzde 3’leri buldu. 

TURİZMDE KAYIP LNG’Yİ DE VURDU 

Bu yıl sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) satışlarının düştüğünü belirten İpragaz CEO’su Selim Şiper, bu gerilemeyi, turist sayısındaki azalmaya bağladı. Turizm işletmelerinin en yoğun LNG kullanılan işletmeler olduğunu vurgulayan Şiper, özellikle Antalya'daki satışların yüzde 25 azaldığını kaydetti. 

PETROLDE DÜŞÜŞ SATIŞLARI ARTIRDI

Dövizdeki dalgalanmalar ile petrol fiyatlarındaki düşüşün sektöre olan etkisini de değerlendiren Şiper, "Döviz kurlarının oynaklığına alışığız. Dövizin bu seviyede olmasının ötesinde, petrol fiyatlarının bu seviyede olmasının etkilerine bakmalıyız. Fiyatlardaki düşüş, sektöre iş hacmi açısından fayda sağladı. Yani insanlar elleri titremeden kontak çevirebiliyorlar" ifadelerini kullandı.  

2 MİLYON TÜP İHRACATI

İpragaz’ın önemli gelir kalemlerinden birinin de LPG tüpü satışı olduğunu kaydeden Selim Şiper, yılda 2 milyon tüp ihracatı gerçekleştirdikleri bilgisini verdi. Şiper, bazı ülkelerde bu alanda pazar lideri haline geldiklerini kaydeden Şiper, Güney Amerika, Afrika ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra adı sanı pek duyulmamış Caboverde ve Yeni Kaledonya gibi ülkelere de satış yaptıklarını vurguladı. 

Mehmet KARA
Önceki ve Sonraki Haberler