1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak elektrik ve doğal gazda GE ile işbirliği yapacak

Irak elektrik ve doğal gazda GE ile işbirliği yapacak

Irak hükümeti, elektrik üretiminin arttırılması ve zengin doğal gaz kaynaklarını değerlendirmek için ABD'li enerji şirketi General Electric ile anlaşma imzaladı.

Irak elektrik ve doğal gazda GE ile işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Irak, elektrik arz güvenliğini sağlamak amacıyla ABDli enerji şirketi GE ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma ile mevcut santraller modernize edilecek ve yeni santraller kurulacak.

ABD işgali ve ardından süren savaşla enerji altyapısı bozulan Irak, hala elektrik kesintileri ile boğuşuyor. Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ülkedeki elektrik hizmetinin iyileştirilmesi, üretiminin artırılması ve geliştirilmesi amacıyla Irak Elektrik Bakanlığı ve ABDli enerji şirketi General Electric (GE) Şirketi arasında bir anlaşma imzalandı.

Anlaşma ile, elektrik alanında 5 yıllık uzun vadeli bakım sözleşmeleri ile faaliyette olan enerji üretim santralleri ve bunlara bağlı sistemlerin modernize edilerek, iş veriminin artırılması ve finansmanla orantılı, aşamalı şekilde elektrik enerjisi için yeni santrallerin inşa edilmesi hedefleniyor. 

Elektrik sektöründe çalışanların eğitilmesinin de planlandığı anlaşma kapsamında ayrıca ülkede bulunan doğalgazdan yararlanılması için araştırmalar da yapılacak.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler