1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak hükümeti pes etmiyor

Irak hükümeti pes etmiyor

Enerji Günlüğü - Irak Petrol Bakanlığı, Houston Bölge Mahkemesi'nin 25 Ağustos'ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lehine aldığı kararın ardından,...

Irak hükümeti pes etmiyor

Enerji Günlüğü - Irak Petrol Bakanlığı, Houston Bölge Mahkemesi'nin 25 Ağustos'ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) lehine aldığı kararın ardından, petrole el konulması için tekrar dava açtı.

ABD basınında çıkan haberlere göre, Irak hükümeti, Teksas açıklarında bir ayı aşkın süredir bekleyen United Kalavrvta adlı tankerdeki 1 milyon varillik Kürt petrolüne el konulması için ikinci bir dava açtı.

Bağdat hükümeti, IKBY'nin el koyma kararını temyize götürmesinin ardından, Houston Bölge Mahkemesi’nin ''ABD'nin petrole el koyma yetkisi olmadığı çünkü IKBY ve Irak hükümeti arasındaki (mülkiyete ilişkin) ihtilafın, petrolün getirildiği değil, pompalandığı yerle ilgili bir sorun olduğu'' gerekçesiyle bozduğu el koyma kararına itiraz etmek için son gün olan 4 Eylül'de harekete geçti. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün yarattığı tehdit nedeniyle itiraz etmeyeceği düşünülen Irak hükümeti beklenilenin aksine hareket ederek, United Kalavrvta'daki 100 milyon dolar değerindeki Kürt petrolüne el konulması için ikinci bir dava açtı.

IKBY'nin yeni açılan davaya savunmasını 21 gün içerisinde sunması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler