1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak ikinci yarıda petrol üretimini arttıracak

Irak ikinci yarıda petrol üretimini arttıracak

OPEC, Irak’a petrol üretimini Haziran’dan itibaren günde 4,5 milyon varile kadar arttırma yetkisi verdi.

Irak ikinci yarıda petrol üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Irak, petrol üretimini yıl sonundan önce 5 milyon varil/güne, 2027 yılı sonuna kadar da 6 milyon varil/güne çıkarabilecek. 

Irak resmi haber ajansı INA'nın verdiği bilgiye göre Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü - OPEC, OPEC’in en büyük petrol üreticilerinden olan Irak'a günlük petrol üretimini 2022 yılı Haziran ayından itibaren 4,5 milyon varil/güne kadar artırma izni verdi. 

HAZİRAN SONRASI DA ÜRETİM ARTTIRILABİLECEK

Irak'ın OPEC temsilcisi Muhammed Saadoun, Haziran ayından sonra Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında da üretimin her ay 50 bin varil/gün artırılabileceğini vurguladı. Irak, Nisan ayında OPEC+ kotasının 160 bin varil/gün üzerinde 4,43 milyon varil/gün petrol üretimi gerçekleştirmişti. 

2027 ÜRETİM HEDEFİ 6 MİLYON VARİL/GÜN

Öte yandan Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar, OPEC olarak bir petrol fiyatı hedeflemediklerini ve enerji piyasasında denge sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Bugün itibariyle Irak’ın petrol üretim kapasitesinin günde 4,9 milyon varil gün oluğu bilgisini paylaşan bakan, petrol üretimini yıl sonundan önce 5 milyon varil/güne, 2027 yılı sonuna kadar da 6 milyon varil/güne çıkaracaklarını söyledi.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler