1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak, İran ve Suriye elektrik alışverişini yeniden canlandırıyor

Irak, İran ve Suriye elektrik alışverişini yeniden canlandırıyor

Enerji Günlüğü - Irak, İran ve Suriye elektrik paylaşımı için daha önce imzaladıkları protokolü yeniden canlandırarak gerektiğinde elektrik alışverişinde...

Irak, İran ve Suriye elektrik alışverişini yeniden canlandırıyor

Enerji Günlüğü - Irak, İran ve Suriye elektrik paylaşımı için daha önce imzaladıkları protokolü yeniden canlandırarak gerektiğinde elektrik alışverişinde bulunacaklar.

SANA haber ajansının haberine göre, Irak, İran ve Suriye elektrik bakanları Tahran’da bir araya gelerek, üç ülke arasındaki enerji bağlantısı protokolünün yeniden işler hale getirilmesini kararlaştırdılar.

Bu protokole göre üç ülke, ihtiyaç duyulması durumunda birbirine elektrik tedarik edecek. Elektrik değiş-tokuşu 155 ve 42 km’lik iki hat üzerinden sağlanacak. Bu hatlardan birincisi, geçtiğimiz günlerde kurtarılan El Kaim istasyonundan Irak-Suriye sınırına 25 km ve Suriye sınırları içinde 130 km uzunluğundaki el-Taim istasyonuna kadar uzanan, 400 kilovolt kapasiteli ve 155 km uzunluğundaki hat. İkinci hat ise İsveç-Suriye istasyonu ile Irak Tal Abu-Zhader istasyonu arasında uzanan 42 km uzunluğunda ve 230 kilovolt kapasiteye sahip hat. 

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler