1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak Kürt Yönetimi ilk doğrudan petrol satışı için gün sayıyor

Irak Kürt Yönetimi ilk doğrudan petrol satışı için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesi'nden ilk doğrudan ham petrol ithalatını Rus petrol şirketi Rosneft  bu ayın başlarında gerçekleştirecek. Rus...

Irak Kürt Yönetimi ilk doğrudan petrol satışı için gün sayıyor

Enerji Günlüğü - Irak Kürdistan Bölgesi'nden ilk doğrudan ham petrol ithalatını Rus petrol şirketi Rosneft  bu ayın başlarında gerçekleştirecek. 

Rus petrol şirketi Rosneft, Şubat ayı sonunda Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’yle imzaladığı anlaşma çerçevesinde yurtdışındaki rafinelerine sevk edilmek üzere ham petrol satın alımlarına 2017 Nisan ayı başlarında başlayacak. Böylece Rosneft bölgeden doğrudan ham petrol ithalatı yapan ilk şirket olacak. 

Ticari kaynaklara göre, Ceyhan Limanından Minerva Sophia isimli tankere yüklenecek olan Kürt petrolü İtalya'nın Triest şehrinden boru hatlarına aktarılarak Rosneft'in Almanya'daki rafinerilerine gönderilecek. 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile imzalanan anlaşma uyarınca Rosneft 2017-2019 döneminde 3 yıl boyunca petrol satın alacak. Ayrıca bölgede petrol arama ve üretme fırsatlarını araştırmak için çalışmalar yürütecek.

Terör örgütü İŞİD ile mücadele ve Suriyeli mülteciler için paraya ihtiyaç duyan IKYB, Irak Merkezi Yönetiminden ithal edilen petrolünün parasını alamamış ve kendi petrolünü kendi satmak için bir süre mücadele etmişti. Irak Merkezi Yönetiminin tutumunu yumuşatmasının ardından da Rosneft ile anlaşma imzalamıştı.

ROSNEFT ORTA DOĞU'DA ÇALIŞMALARINI GENİŞLETİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler