1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Irak Kürt Yönetimi’yle enerji işbirliğinde kararlılık vurgusu

Irak Kürt Yönetimi’yle enerji işbirliğinde kararlılık vurgusu

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani görüşmesinde enerji işbirliğini sürdürme...

Irak Kürt Yönetimi’yle enerji işbirliğinde kararlılık vurgusu

Enerji Günlüğü - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani görüşmesinde enerji işbirliğini sürdürme ve geliştirme konusunda kararlılık vurgulandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile dün akşam saatlerinde Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmenin ana maddesi enerji oldu.Ayrıca, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunlar da ele alındı.

Görüşmede Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin enerji işbirliğini sürdürme ve geliştirme konusunda kararlı olduklarını belirterek, bunu hem Bağdat'taki merkezi yönetime hem de ABD makamlarına açık bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı.

Görüşme sırasında, Irak'ta son dönemlerde istikrarsızlık ve terör saldırılarında yaşanan artış da gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, bu konudaki endişelerini dile getirerek, Türkiye olarak komşu ülkelerin güvenlik ve istikrarına büyük önem atfettiklerini vurguladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin Ankara’ya gelmeden önce Irak Merkezi Yönetimi Başbakanı Maliki ile de bir görüşme yaptığı ve görüşmeden bir sonuç alınamadığı da alınan bilgiler arasında.

Önceki ve Sonraki Haberler